Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Полуниця з цукром на зиму: рецепт без варіння

Полуниця – перша літня ягода. Яскрава, ароматна. Шкода, що сезон у неї короткий. Не встиг наїстися, а її вже немає. Тому господині вигадують рецепти, як зберегти на зиму червневу полуницю свіжою, без варіння.

Найкращий спосіб – заморожування. Можна заморозити ягоди цілими, розклавши одним шаром у морозильній камері, а потім зібравши їх у ємність для зберігання, але зручніше і смачніше виходять заготовки з полуничного пюре. Факти ICTV пропонують простий рецепт.

Полуниця з цукром на зиму без варіння: як зробити

Замість цукру за необхідности можна додати до ягід фруктозу.

Інгредієнти

Спосіб приготування:

  1. Ягоди промити, дати стекти воді, обірвати хвостики.
  2. Потім перебити полуницю в блендері до стану пюре. Додати столову ложку цукру. Перемішати і залишити на кілька годин, щоб цукор розчинився.
  3. Викласти пюре в лоточки, накрити кришками та помістити у морозилку.

Взимку, коли ви відкриєте лоток і розморозите пюре, відчуєте легкий подих літа.

Поради

  • Приготувати полуницю на зиму можна з цукром, цукор додаєте до смаку, можна без нього, але з цукром пюре буде м’якішим і розморозиться швидше.
  • Якщо у вас блендер занурювальний, то для приготування пюре використовуйте посуд тільки з неіржавної сталі або емальований, якщо на ньому немає сколів. Алюмінієвий посуд краще не брати, тому що він може окислитися і зіпсувати смак.
  • Пюре можна їсти як морозиво, використовувати як соус до млинців, оладок та інших десертів, для приготування желе.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-20 16:24:20