Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Пляцок на Різдво 2024: три рецепти


Пляцок на Різдво має не лише смакувати, а й створювати особливий настрій. Саме такі рецепти ми пропонуємо!

Кожен пляцок – це невеличка історія зі своїм характером і неповторним смаком. Це буде ніжний “Пломбір з малиною”, чи ароматний “Дикий мед”, кожен із них стане родзинкою вашого різдвяного солодкого столу.

Факти ICTV зібрали рецепти десертів до святкового столу.

Пляцок Яблучна свіжість

На Різдво так хочеться чогось красивого, і цей пляцок стане ідеальним вибором!

Інгредієнти

Тісто

  • 360 г борошна
  • 200 г масла
  • 150 г цукру
  • 1 велике яйце
  • 15 г ванільного цукру
  • 2 ч. л. розпушувача

Крем

  • 750 г чищених яблук
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 300 г жирної сметани
  • 150-200 г масла
  • 150 г цукру
  • 15 г ванільного цукру
  • 15 г желатину
  • 60 мл води
  • зелений барвник (за бажанням)

Приготування

  1. Для крему порізати яблука на дольки, полити лимонним соком і перекласти у каструлю з товстим дном. Влити трішки води і варити під кришкою п’ять хвилин. Додати цукор і ванільний цукор та готувати ще 15 хвилин.
  2. Перебити яблука блендером у однорідну масу. У гаряче пюре додати масло і сметану, вимішати.
  3. Крем охолодити і поставити у холодильник для стабілізації на шість годин.
  4. Для коржів масло посікти з борошном у крихту, додати розпушувач, цукор і ванільний цукор. Вимішати і влити яйце.
  5. Замісити тісто і поставити у холодильник на годину, після цього поділити на вісім частин. Кожен шматок тіста розкачати на пергаменті так, щоб потім із готового коржа можна було вирізати коло діаметром 20 см. Наколоти виделкою і випікати за температури 200 градусів 5-7 хвилин до рум’яного кольору.
  6. Желатин залити водою, щоб набух. Крем збити міксером, додати розтоплений охолоджений желатин і вимішати.
  7. Збирати пляцок у кільці з плівкою, чергуючи коржі та крем.
  8. Поставити торт у холодильник на 2-3 години.
  9. Прикрасити його крихтою з коржів.

Пляцок Пломбір з малиною

Цей пляцок – справжній святковий подарунок для тих, хто обожнює десерти зі смаком літа. На Різдво він вразить гостей своєю ніжністю та яскравими нотками малини.

Інгредієнти

Заварне тісто

  • 150 г молока
  • 150 г води
  • 0,25 ч. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 120 г масла
  • 180 г борошна
  • 5 великих яєць

Малиновий конфітюр

  • 300 г малини
  • 50-60 г цукру
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 20 г води

Крем

  • 700 г молока
  • 2 яйця
  • 60 г кукурудзяного крохмалю
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 350 г м’якого масла

Додатково

  • 2 плитки молочного шоколаду
  • 30-40 г вершків

Приготування

  1. Для тіста у сотейнику з’єднати воду, молоко, сіль, цукор, масло. Поставити на вогонь і закип’ятити. Додати одразу все борошно, вимішати. Помішуючи, просушити тісто на маленькому вогні ще дві хвилини, на дні сотейника має утворитися плівка. Трішки охолодити і додавати по одному яйцю, щоразу добре вмішувати його у тісто. Розділити на шість частин, розмістити на застеленому пергаментом силіконізованому деко, випікати за температури 200 градусів 5-7 хвилин. Коржі охолодити.
  2. Для малинового конфітюру у сотейнику з’єднати малину, воду, цукор, крохмаль, заварити до загустіння, постійно помішуючи. Прикрити плівкою та охолодити.
  3. Для крему у сотейнику з’єднати половину молока, яйця, цукор, ванільний цукор, крохмаль, вимішати, щоб не було грудочок. Додати решту молока, варити, постійно помішуючи, прикрити плівкою і охолодити. М’яке масло збити, по ложці додавати, вимішуючи.
  4. Збірка: шарами викласти корж, крем, конфітюр.
  5. Шоколад розтопити з вершками, вимішати і полити пляцок. Прикрасити за бажанням.

Пляцок Дикий мед на Різдво

Приємний аромат меду нагадає про традиційні різдвяні ласощі, які збирають усіх за столом. Його насичений смак гармонійно доповнює теплу атмосферу зимових вечорів.

Інгредієнти:

Медовий корж

  • 3 яйця
  • 180 г цукру
  • 200 г кефіру
  • 100 мл олії
  • 100 г меду
  • 1 ч. л. соди
  • 300 г борошна
  • 100 г родзинок
  • 150 г горіхів

Шоколадний корж

  • 1 яйце
  • 30 г цукру
  • 40 г какао
  • 3 ст. л. молока
  • 3 ст. л. олії
  • 80 г будь-якого варення
  • 1 ч. л. соди
  • 60 г борошна

Крем

  • 800 г жирної сметани
  • 180 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 0,5 л консервованих вишень
  • 2 уп. загущувача

Просочування

  • вода
  • цукор
  • лимонний сік

Глазур

  • 100 г шоколаду
  • 2 ст. л. молока

Приготування:

  1. Медовий корж: білки збити з цукром у пухку масу, додати жовтки, олію, мед. У кефірі розчинити соду, влити у масу. Просіяти у тісто борошно, вимішати. Додати родзинки і подрібнені горіхи. Вилити тісто у форму, випікати за температури 180 градусів 40 хвилин. Охолодити, корж розрізати на дві частини.
  2. Шоколадний корж: яйце розтерти, додати молоко, олію, варення, цукор і соду, добре розмішати. Просіяти борошно і какао. Тісто перелити у форму, випікати за температури 180 градусів 15 хвилин, корж охолодити.
  3. Медові коржі просочити сумішшю з води, цукру та лимонного соку.
  4. Крем: сметану збити з цукром, ванільним цукром і загущувачем до стійких піків.
  5. Збірка: корж медовий, половина крему, вишні, медовий корж, решта крему, шоколадний корж. Боки змастити кремом. Верх полити розтопленим шоколадом.
  6. Поставити у холодильник мінімум на 12 годин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: recepty_przepisy


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-28 16:45:00