Пити на здоров’я: вчені з’ясували, що чай набагато корисніший за просту воду

Команда американських учених Північно-Західного університету в Іллінойсі під час дослідження з’ясувала, що під час заварювання чай видаляє з води домішки важких металів.
Фактор часу
– Пакетик чаю, заварений в одній чашці води протягом трьох-п’яти хвилин, може видалити близько 15% свинцю з цієї води, – заявили дослідники.
За їхніми словами, у процесі заварювання листя поглинає такі важкі метали, як свинець і кадмій.
Автор дослідження Бенджамін Шиндел розповів, що чим довше заварюється чай, тим менше важких металів залишається у воді. За його словами, якщо чай заварювати якомога довше, то є шанс забрати з води всі токсини.
Пакетик пакетику рознь
Під час дослідження вчені перевіряли різні види чаю, різні чайні пакетики і різні способи заварювання, щоб оцінити, наскільки добре вони поглинають свинець, хром, мідь, цинк і кадмій.
Здатність поглинати метали вони помітили в різних типах чаю в різних пакетиках. Однак виявилося, що целюлозні чайні пакетики поглинають набагато краще, ніж бавовняні та нейлонові.
Незважаючи на ці висновки, дослідники попередили, що люди не повинні покладатися тільки на чай для очищення води.
– Ми не є дослідниками охорони здоров’я, тому невідомо, чи призведе зниження вмісту свинцю, яке ми спостерігали в нашому дослідженні, до користі для здоров’я всього населення, – сказав Шиндел.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Зазначається, що отримані результати можуть допомогти пояснити, чому населення, яке п’є більше чаю, може мати нижчий рівень захворюваності на серцеві захворювання та інсульт, ніж населення, яке споживає менше чаю, зауважив учений.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-03-03 09:11:00