Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Пісний пиріг з варенням: рецепт приготування на Великий піст 2024

Піст – це особливий період для багатьох вірян, коли вони обмежують себе у споживанні м’яса та інших продуктів тваринного походження.

Однак обмеження у харчуванні не означає, що доведеться відмовитися від смачних страв, а особливо від десертів.

Саме тому сьогодні ділимося з вами рецептом смачного пісного пирога з варенням, який запросто стане прекрасним додатком до вашого пісного столу.

Зараз дивляться

Як приготувати ароматний пісний пиріг з варенням, та що додати у тісто, щоб було ще смачніше – читайте в матеріалі.

Пісний пиріг з варенням: рецепт покроково

Щоб випічка набула приємного аромату, у тісто можна додати 1-2 ч. л. цедри лимона або апельсина. Буде смачно, якщо у варення додати 3-5 ст. л. меленого маку.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 400-450 г
  • цукор – 200 г
  • сіль – дрібка
  • вода або рослинне молоко (кокосове, мигдальне чи вівсяне)
  • олія соняшникова рафінована – 200 мл
  • ванільний цукор – 1 пакетик (8-10 г)
  • розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • варення кисло-солодке, густе – 300 г

Для посипання:

  • цукрова пудра – 2 ч. л.

Для змащення пирога:

  • цукор – 1 ст. л.
  • вода – 3 ст. л.

Приготування:

  1. У теплу воду або рослинне молоко додати дрібку солі, цукор та ванільний цукор. Перемішати.
  2. Потім у цю суміш влити олію і ще раз гарно перемішати.
  3. Борошно просіяти з розпушувачем і поступово ввести в тісто.
  4. З тіста сформувати кульку, загорнути її в харчову плівку і залишити за кімнатної температури на 10-15 хвилин.
  5. Тим часом духовку розігріти до 190 °С. У форму для випікання викласти змащений олією пергаментний папір.
  6. Тісто розділити на 2 частину – більшу і меншу.
  7. Більшу частину тіста розкатати на присипаному борошном столі та перекласти у форму.
  8. Поверх тіста викласти та розрівняти варення.
  9. Меншу частинку тіста тонко розкачати та вирізати смужки. Перекласти їх на пиріг.
  10. Для змащення розчинити цукор у воді. Змастити солодкою водою пиріг.
  11. Випікати пісний пиріг з варенням у духовці за 190 °С близько 45 хвилин.

Як бачимо, рецепт пісного пирога з варенням не складний у приготуванні. Посипаємо готову випічку цукровою пудрою і подаємо до столу. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-28 12:03:40