Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Пиріг із куркою та грибами: рецепт з листкового тіста


Пиріг з куркою та грибами – чудовий вибір для смачного та ситного обіду або вечері. А якщо у вас у морозилці знайдеться готове листкове тісто, то приготувати можна цю смакоту за лічені хвилини!

На нашу думку, саме листкове тісто ідеально підходить для цієї випічки. Пиріг вийде повітряним і хрустким, а начинка з курки та грибів надасть йому неповторного смаку.

Тож, пропонуємо рецепт пирога з куркою та грибами з готового тіста. Якщо у вас його немає, за основу чудово підійде тісто ось за цим рецептом.

Як приготувати пиріг з куркою та грибами

За бажанням у пиріг можна також додати помідори чері (розрізані навпіл) та зелень кропу чи петрушки до смаку.

Інгредієнти:

  • тісто листкове – 450-500 г
  • куряче філе – 1 шт. (300 г)
  • печериці свіжі – 200 г
  • цибулина ріпчаста, біла, шалот – 1 шт.
  • олія – для смаження та змащення форми
  • вершки жирністю від 20% – 100-150 г
  • жовток – для змащення випічки
  • сіль, перець, мускатний горіх – до смаку

Пиріг із куркою та грибами: рецепт покроково

  1. Листкове тісто викладаємо з морозилки розморожуватися. Це можна швидко зробити залишивши його у теплому приміщенні чи розморозити у мікрохвильовці.
  2. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо нарізану кубиками цибулю і смажимо 5 хвилин.
  3. Викладаємо нарізане кубиками куряче філе і смажимо ще орієнтовно 5 хвилин.
  4. Тепер час викласти нарізані пластинками гриби та готувати до випаровування рідини.
  5. Вливаємо вершки, начинку солимо, перчимо, посипаємо мускатним горіхом. Тушкуємо, періодично помішуючи, близько 7 хвилин. Даємо охолонути. Якщо у вас не жирні вершки, щоб загустити їх, можна додати при приготуванні трохи борошна.
  6. Випікати пиріг із куркою та грибами в домашніх умовах будемо за 200 °С, тому час розігріти духовку до цієї температури.
  7. Тісто розділяємо на 2 частини (більшу та меншу). Більшу частину тіста розкочуємо так, щоб краї трохи виступали за межі форми, та викладаємо у змащену олією форму. Меншу частину розкочуємо – за розміром форми.
  8. На тісто викладаємо, рівномірно розподіляючи, начинку, потім – меншу частину тіста.
  9. Краї тіста заліплюємо, щоб у процесі приготування начинка не витікала.
  10. Пиріг із куркою та грибами змащуємо яєчним жовтком. Робимо кілька надрізів на верхньому шарі тіста для виходу пари. Випікаємо в духовці близько 25-30 хвилин.

Перед нарізанням пиріг обов’язково охолоджуємо до кімнатної температури. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-16 14:08:00