Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Тартар з лосося і авокадо: найкращий рецепт


Тартар з лосося і авокадо – це страва, яка ідеально поєднує свіжість інгредієнтів, легкість приготування та вишуканий смак. Якщо ви шукаєте рецепт, який виглядає розкішно, але не вимагає багато часу, цей тартар стане вашим фаворитом! А ще він чудово пасує до святкового столу або романтичної вечері.

Тартар з лосося: рецепт

Ця страва популярна у багатьох країнах завдяки своїй універсальності. Вона легко адаптується під різні дієтичні вподобання: її можна зробити менш солоною, додати спеції або замінити окремі компоненти за бажанням.

Інгредієнти:

  • 200 г філе лосося слабосоленого
  • 1 авокадо
  • 1 свіжий огірок
  • 1 фіолетова цибулина (невелика)
  • 2 ч. л. соку лимона.
  • тости або крутони та рукола – для подачі
  • сіль – до смаку

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приготування:

  1. Наріжте кубиками слабосолений лосось, цибулину, очищений свіжий огірок та авокадо. Слідкуйте, щоб шматочки були рівномірними за розміром – це додасть страві естетики.
  2. Відкладіть нарізане авокадо в окрему миску, заправте його дрібкою солі та 1 ч. л. соку лимона. Це запобігає потемнінню авокадо.
  3. Лосось, огірок та фіолетову цибулю перемішайте в іншій мисці. Додайте 1 ч. л. соку лимона.
  4. Використовуйте кулінарне кільце. На дно викладіть авокадо, а зверху суміш риби з овочами. Злегка утрамбуйте, щоб тартар тримав форму.
  5. Прикрасьте тартар руколою та подавайте з тостами чи крутонами. Смачного!

Тартар з лосося і авокадо: поради

  • Вибирайте якісні інгредієнти. Для цього рецепту особливо важлива свіжість лосося та м’якість авокадо.
  • Додайте спеції до смаку. Чорний перець або сушений чилі можуть додати пікантності.
  • Грайте з текстурами. Якщо хочете, щоб тартар був цікавішим, спробуйте додати трохи каперсів чи крихту з грінок.
  • Замість лосося. Якщо лосось недоступний, його можна замінити тунцем або навіть обсмаженими овочами для вегетаріанської версії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-16 18:12:00