Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Печиво за 20 хвилин: 5 смачних рецептів

Приготування печива в домашніх умовах процес не обов’язково тривалий. Все, що потрібно, це прості інгредієнти, які, поєднавшися, перетворяться в ароматне печиво.

Яке печиво можна приготувати за 20 хвилин в домашніх умовах

У цій статті ми розкажемо, як приготувати печиво швидко і просто. Готувати будемо корисне вівсяне печиво з цукатами і горіхами, дивовижне печиво “Кавові зерна”, хрумке кунжутне печиво, ароматне лимонне печиво і ніжне кокосове печиво. Який би рецепт печива ви не обрали, результат буде чудовий. Приготуйте смачне печиво, щоб потішити себе та своїх близьких чимось особливим!

Вівсяне печиво з цукатами та горіхами

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Інгредієнти:

Зараз дивляться

На 12 шт.:

  • вівсяні пластівці – 50 г
  • борошно пшеничне – 100 г
  • цукати до смаку (курага, родзинки, журавлина) – 40 г
  • горіхи до смаку – 10 г
  • яйце – 1 шт.
  • маргарин або вершкове масло – 100 г
  • розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
  • цукор – 80 г
  • сіль – дрібка

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці подрібнюємо за допомогою блендера.
  2. У миску викладаємо вівсяні пластівці, додаємо просіяне з розпушувачем борошно і сіль, перемішуємо.
  3. Маргарин або вершкове масло розтоплюємо, додаємо цукор, яйця і гарно розтираємо. Перекладаємо до борошняної суміші, перемішуємо.
  4. Потім додаємо подрібнені цукати та горіхи, це раз перемішуємо.
  5. З тіста формуємо кульки і викладаємо їх на деко, застелене папером для випічки. Усі кульки злегка притискаємо.
  6. Вівсяне печиво випікаємо у духовці за 190 °С близько 10-12 хвилин.

Кокосове печиво

Кокосове печиво

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Інгредієнти:

На 20 шт.

  • яйце – 1 шт.
  • ванільний цукор – 0,5 пакетика
  • цукор – 3 ст. л.
  • сіль – дрібка
  • вершкове масло – 175 г
  • кокосової стружка – 25 г
  • розпушувач – 0,5 пакетика
  • борошно – 300 г

Приготування:

  1. Яйця розтираємо з цукром, сіллю та ванільним цукром.
  2. Додаємо нарізане кубиками м’яке вершкове масло, кокосову стружку та добре перемішуємо.
  3. Потім додаємо розпушувач і борошно.
  4. Деко застеляємо папером для випічки. За допомогою кондитерського мішечка або пакета витискаємо печиво. Важливо висаджувати печиво на відстані одне від одного, бо в процесі випікання печиво розтечеться.
  5. Кокосове печиво випікаємо у духовці за 190 °С близько 12 хвилин. Час приготування залежить від розміру печива.

Печиво “Кавові зерна”

Печиво Кавові зерна

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Інгредієнти:

На 24 шт.:

  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.
  • яйця – 1 шт.
  • какао – 2 ст. л.
  • кава розчинна – 1 ч. л.
  • розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
  • сіль – дрібка
  • борошно – 200 г

Приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром і ванільним цукром.
  2. Потім додаємо яйця, какао, каву, розпушувач, дрібку солі і гарно перемішуємо.
  3. Поступово вводимо в тісто борошно і замішуємо тісто.
  4. Формуємо однакового розміру кульки і надаємо їм форму кавових зерен.
  5. На кожному виробі ножем робимо поглиблення.
  6. Викладаємо печиво на деко, застелене папером для випічки.
  7. Випікаємо у духовці за 180 °С близько 10-15 хвилин.

Кунжутне печиво

Кунжутне печиво

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Інгредієнти:

На 30 шт.:

  • вершкове масло – 110 г
  • цукор – 100 г
  • сіль – дрібка
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 60 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • кунжут – 100 г
  • кориця – дрібка

Приготування:

  1. До розм’якшеного вершкового масла додаємо цукор і сіль. Гарно розтираємо.
  2. Потім додаємо корицю, яйце і гарно перемішуємо.
  3. Поступово вводимо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.
  4. У кінці приготування всипаємо кунжут і ще раз гарно перемішуємо.
  5. Деко застеляємо папером для випічки. Перекладаємо тісто в кондитерський мішечок.
  6. Витискаємо печиво на деко на відстані одне від одного.
  7. Кунжутне печиво випікаємо у духовці за 170-180 °С близько 8 хвилин.

Лимонне печиво

Лимонне печиво

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Інгредієнти:

На 15-18 шт.

  • цукор – 160 г
  • цедра 1 лимона
  • ванільний цукор – 0,5 пакетика
  • маргарин – 120 г
  • яєчний жовток – 1 шт.
  • борошно – 220 г
  • розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
  • сіль – дрібка
  • сік лимона – 25 мл
  • цукор для обкочування (дрібний) – 0,5 склянки

Приготування:

  1. Розм’якшений маргарин розтираємо з цукром, ванільним цукром і сіллю.
  2. Потім додаємо яєчний жовток, цедру і сіль лимона, перемішуємо.
  3. Поступово вводимо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.
  4. Тісто помішаємо у морозилки на 5 хвилин.
  5. У миску висипати дрібний цукор. З тіста формуємо кульки і обкачуємо їх у цукрі.
  6. Викладаємо кульки на деко з папером для випічки, злегка приплюскуємо їх.
  7. Випікаємо у духовці за 190 °С близько 8-9 хвилин.

Будь-який рецепт, це лише вихідна точка. Сміло експериментуйте з іншими інгредієнтами та спеціями. Оберіть рецепт печива і дайте волю вашій кулінарній фантазії, створюючи власні версії апетитної випічки. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-04 13:44:57