Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Організація економічного співробітництва відкриє офіс у Києві 1 березня 2023

У середу, 1 березня, в Києві почне працювати офіційний офіс Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Про це оголосив прем’єр України Денис Шмигаль за підсумками переговорів з генеральним секретарем ОЕСР Матіасом Корманном у Києві.

За словами Шмигаля, офіс ОЕСР дозволить координувати зусилля з відбудови України.

Зараз дивляться

– Офіс дасть змогу координувати нашу спільну роботу в сфері відбудови України, одночасно покращуючи реалізацію інструментів, стандартів і рекомендацій ОЕСР в Україні, які допоможуть стати повноцінним членом організації, – наголосив очільник уряду.

Шмигаль уточнив, що Україна та ОЕСР разом досягли результатів у сферах: антикорупційної реформи, інвестицій, вдосконалення податкової системи, “зеленої” економіки, підприємництва, корпоративного та державного управління, освіти, децентралізації та енергетики.

Під час зустрічі Шмигаль та Корманн також обговорили спільну роботу в межах мультидонорської координаційної платформи для допомоги Україні.

Кабінет міністрів та ОЕСР підписали угоду про участь нашої держави в міжнародному дослідженні якості освіти PISA 2025.

Матіас Корманн у заяві для ЗМІ підтвердив відкриття координаційного офісу ОЕСР у Києві з 1 березня. За його словами, офіс прихистило в себе посольство Словаччини в Україні.

А фінансову допомогу в створенні представництва організації надали Словаччина, Польща, Румунія, Латвія, Литва та Естонія.

За словами Корманна, офіс ОЕСР допомагатиме Україні розбудовувати ринкову економіку.

– Наші колеги в офісі співпрацюватимуть з вашим урядом над розробкою програми ОЕСР в Україні, щоб ми могли допомогти вам досягти всіх тих пріоритетів, які поставлені в рамках реформ вашого уряду, і здійснити цю амбітну програму реформування за правилами і принципами ОЕСР, – наголосив генсек, нагадавши, що Україна хоче стати членом організації.

Він запевнив, що ОЕСР зробить усе можливе, щоб наша держава дійсно стала відкритою ринковою економікою.

Заявка України на членство в ОЕСР: чому це важливо

Варто зазначити, що 5 липня 2022 року Україна подала заявку на вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку. Це відбулося під час конференції в Лугано, присвяченій відбудові України. Заявку генсеку ОЕСР передав прем’єр Денис Шмигаль.

А на початку жовтня в ОЕСР визнали Україну потенційним членом організації. Стартував початковий діалог щодо вступу нашої держави, після чого Рада ОЕСР перейде до підготовки проєкту дорожньої карти.

Як пояснював Денис Шмигаль, прийняття України в ОЕСР стане важливим маркером її готовності до вступу в Євросоюз. Крім того, це буде сигнал для іноземних компаній, що наша держава є перспективним місцем для розвитку бізнесу та інвестицій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) була створена в 1960 році. Зараз до її складу входять 38 найбільш розвинутих економік світу. Штаб-квартира знаходиться в Парижі (Франція).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-28 19:09:20