Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Мохіто з аґрусу: рецепт приготування

Мохіто з аґрусу на зиму – напій дуже смачний та запашний. Насолоджуватися смаком літа, навіть коли за вікном сніг – чудова ідея!

Рецепт приготування мохіто з аґрусу не складний. Основне правило – дотримуйтеся нашого рецепта й у вас вийде вдала заготівля.

Користь аґрусу

  • Аґрус багатий на вітаміни C, A, і E, які підтримують імунну систему, покращують зір і сприяють здоров’ю шкіри.
  • Ягоди аґрусу багаті на антиоксиданти, що допомагають боротися зі шкідливими вільними радикалами в організмі, знижуючи ризик розвитку хронічних захворювань.
  • Завдяки високому вмісту клітковини, аґрус сприяє здоровому травленню, запобігає запорам і підтримує мікрофлору кишківника.

Хоча аґрус має багато корисних властивостей, є категорії людей, яким варто обмежити або повністю уникати вживання цих ягід. Якщо у вас є алергія на ягоди, аґрус також може викликати алергічні реакції. Людям із загостренням гастриту або виразковою хворобою шлунка та дванадцятипалої кишки вживання аґрус лікарі не рекомендують. Людям з діабетом також потрібно вживати аґрус з обережністю.

Рецепт мохіто з аґрусу

Якщо ви не любите занадто солодкі напої, можете зменшити кількість цукру до 200 г.

Інгредієнти на банку об’ємом 3 л:

  • аґрус – 2 склянки (по 250 мл)
  • лимон – 3-5 кружалець
  • м’ята – 4-5 гілочок
  • цукор – 250-300 г
  • окріп – 2,5 л (приблизно)

Мохіто з аґрусу в домашніх умовах покроково:

  1. Промийте ягоди аґрусу. Наріжте кружальцями лимон та промийте і злегка обсушіть м’яту.
  2. У стерилізовану трилітрову банку викладіть аґрус, лимон і м’яту. Залийте все окропом, накрийте стерилізованою кришкою і залиште до повного
  3. остигання.
  4. Для сиропу, після того, як вода охолоне, перелийте її в каструлю. Додайте цукор, доведіть до кипіння і гарно розмішайте. Варіть близько 1-2 хвилин.
  5. Гарячий сироп вилийте у банку і відразу закатайте.

Як зробити мохіто з аґрусу ми вже знаємо. Нижче декілька важливих порад і можна розпочинати приготування.

  • Використовуйте свіжі стиглі, але не перезрілі ягоди, м’яту та лимон для найкращого смаку.
  • Для додаткового аромату можна додати у компот трішки ванільного цукру та імбиру. Але не варто зловживати, щоб не перебити основний смак напою.

Взимку, відкривши баночку, можна додати кілька кубиків льоду і насолодитися освіжаючим мохіто з аґрусу зі смаком літа. Нехай цей напій подарить радість і тепло навіть у найхолодніші дні. Смачної зими!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-26 14:42:24