Мохіто з аґрусу: рецепт приготування
![](https://nizhyn.in.ua/wp-content/uploads/2024/06/mohito-z-agrusu-na-zymu-1-780x470.jpg)
Мохіто з аґрусу на зиму – напій дуже смачний та запашний. Насолоджуватися смаком літа, навіть коли за вікном сніг – чудова ідея!
Рецепт приготування мохіто з аґрусу не складний. Основне правило – дотримуйтеся нашого рецепта й у вас вийде вдала заготівля.
Користь аґрусу
- Аґрус багатий на вітаміни C, A, і E, які підтримують імунну систему, покращують зір і сприяють здоров’ю шкіри.
- Ягоди аґрусу багаті на антиоксиданти, що допомагають боротися зі шкідливими вільними радикалами в організмі, знижуючи ризик розвитку хронічних захворювань.
- Завдяки високому вмісту клітковини, аґрус сприяє здоровому травленню, запобігає запорам і підтримує мікрофлору кишківника.
Хоча аґрус має багато корисних властивостей, є категорії людей, яким варто обмежити або повністю уникати вживання цих ягід. Якщо у вас є алергія на ягоди, аґрус також може викликати алергічні реакції. Людям із загостренням гастриту або виразковою хворобою шлунка та дванадцятипалої кишки вживання аґрус лікарі не рекомендують. Людям з діабетом також потрібно вживати аґрус з обережністю.
Рецепт мохіто з аґрусу
Якщо ви не любите занадто солодкі напої, можете зменшити кількість цукру до 200 г.
Інгредієнти на банку об’ємом 3 л:
- аґрус – 2 склянки (по 250 мл)
- лимон – 3-5 кружалець
- м’ята – 4-5 гілочок
- цукор – 250-300 г
- окріп – 2,5 л (приблизно)
Мохіто з аґрусу в домашніх умовах покроково:
- Промийте ягоди аґрусу. Наріжте кружальцями лимон та промийте і злегка обсушіть м’яту.
- У стерилізовану трилітрову банку викладіть аґрус, лимон і м’яту. Залийте все окропом, накрийте стерилізованою кришкою і залиште до повного
- остигання.
- Для сиропу, після того, як вода охолоне, перелийте її в каструлю. Додайте цукор, доведіть до кипіння і гарно розмішайте. Варіть близько 1-2 хвилин.
- Гарячий сироп вилийте у банку і відразу закатайте.
Як зробити мохіто з аґрусу ми вже знаємо. Нижче декілька важливих порад і можна розпочинати приготування.
- Використовуйте свіжі стиглі, але не перезрілі ягоди, м’яту та лимон для найкращого смаку.
- Для додаткового аромату можна додати у компот трішки ванільного цукру та імбиру. Але не варто зловживати, щоб не перебити основний смак напою.
Взимку, відкривши баночку, можна додати кілька кубиків льоду і насолодитися освіжаючим мохіто з аґрусу зі смаком літа. Нехай цей напій подарить радість і тепло навіть у найхолодніші дні. Смачної зими!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-26 14:42:24