Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Моті: рецепт приготування з рисового борошна

Смачні та неабияк цікаві японські тістечка mochi або моті з рисового борошна завоювали серця багатьох українців і стали популярним десертом по всій країні.

Отже, що ж таке моті? Це традиційний японський десерт. Основа рецепту моті – рисове борошно.

То в чому ж їх секрет? Що робить Моті таким особливим?

Зараз дивляться

Моті мають м’яку жувальну текстуру, і зазвичай готують їх у формі кульок. Це як раз та вишукана солодка насолода, яка може підкреслити будь-яку вечерю або зробити перерву на каву ще приємнішою.

А ще моті – це різноманітність смаків та начинок.

Моті можна зустріти у різних кольорах, завдяки використанню барвників. Це робить їх ще більш привабливими і створює враження справжньої кулінарної майстерності.

Моті дуже зручно їсти. Це ідеальний десерт для перекусу в дорозі або просто для того, щоб солодко перекусити під час робочої перерви.

Тож, якщо ви вже купували та куштували цей вишуканий десерт, настав час приготувати моті в домашніх умовах. Він точно заслуговує на увагу!

Як приготувати моті з рисового борошна

Варіантів приготування цього десерту безліч. Ми підібрали максимально зручний для приготування дома.

Інгредієнти:

Для тістечок:

  • рисове борошно з клейкого рису – 110 г
  • цукрова пудра – 60 г
  • олія рафінована – 1 ст. л.
  • вода – 180 мл
  • харчовий барвник – до смаку

Для начинки:

  • маскарпоне – 250 г
  • вершки (жирні) 33% – 50 г
  • цукрова пудра – 5 ст. л.
  • сік лимона – 1 ч. л.
  • ванілін – дрібка
  • цедра лимона – за бажанням

Додатково:

  • крохмаль – приблизно 2 ч. л.

Готуємо тісто для моті з рисового борошна: 

  1. Клейке рисове борошно поєднуємо у глибокій мисці з цукровою пудрою.
  2. Вливаємо олію, воді та додаємо краплю харчового барвника. Усе гарно перемішуємо.
  3. Тісто викладаємо у сковороду з товстим дном і, постійно помішуючи, готуємо. Цей процес займе близько 6-7 хвилин.

Рецепт начинки для моті:

  1. Охолоджені вершки збиваємо міксером з цукровою пудрою і дрібкою ваніліну.
  2. Додаємо маскарпоне, сік лимона, цедру лимона і ще раз збиваємо.

Моті – рецепт приготування

  1. Стіл посипаємо крохмалем і викладаємо тісто. Гарно вимішуємо його, щоб було гладке і майже не прилипало до рук.
  2. Розділяємо його на 8 шматочків і розкочуємо кружальця.
  3. Начинку викладаємо в кондитерський мішечок. “Висаджуємо” на кружальця тіста начинку і загортаємо вироби як хінкалі. Хвостики обережно зрізаємо ножицями, а отримані вироби злегка притискаємо долонями.
  4. Готові тістечка посипаємо трішки крохмалем, викладаємо на тарілку і поміщаємо у холодильник на 45 хвилин.

Отже, як бачимо, рецепт моті в домашніх умовах зовсім не складний. Тому насолоджуємося смаком та експериментуємо з начинками, бо моті – це справжнє задоволення!

Фото: Depositphotos

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-08 08:48:38