Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Маринад для скумбрії на мангалі: рецепт приготування

Ми знаємо смачний маринад для скумбрії на мангалі! Бо риба на мангалі – це чудовий спосіб насолодитися корисною стравою на відкритому повітрі.

Скумбрія на мангалі – страва не лише смачна, а й корисна. Ця риба має неповторний смак та текстуру, яка чудово підходить для приготування на мангалі.

Ось кілька причин, чому скумбрія на мангалі варта вашої уваги:

  • Скумбрія має насичений смак, який добре поєднується з різними приправами та маринадами. Приготована на мангалі, вона набуває легкого димного смаку, який робить її ще більш апетитною.
  • Ця риба містить велику кількість Омега-3, які сприяють зниженню рівня холестерину та покращенню здоров’я серця. Вона також є джерелом вітамінів B12 та D, йоду та інших корисних поживних речовин, які сприяють підтримці здоров’я шкіри, волосся та нормального функціонування нервової системи.
  • Приготування скумбрії на мангалі – це простий і швидкий процес. Риба готується за лічені хвилини, що робить її ідеальним варіантом для пікніка.

Маринад для скумбрії на мангалі

Ви можете поекспериментувати з різними спеціями, щоб створити саме той смак, який вам подобається.

Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена – 2 шт. (1 кг)
  • лимон – 1 шт.
  • оливкова олія – 4 ст. л.
  • сіль – 2 ч. л.
  • перець мелений чорний – 1 ч. л.
  • гірчиця – 1 ч. л.
  • зелень кропу та петрушки – 1 пучок
  • цибулина ріпчаста (маленька) – 1 шт.

Як замаринувати скумбрію для мангала:

  1. Перед тим як маринувати скумбрію, розморозьте її, видаліть нутрощі, голову та хвіст. Промийте рибу холодною водою. Потім протріть її серветкою, щоб забрати зайву вологу.
  2. Як замаринувати скумбрію для мангала? Для маринаду мисці змішайте оливкову олію, сік лимона (2 ст. л.) та цедру (1 ч. л.), сіль, перець та гірчицю.
  3. Покладіть скумбрію в миску і гарно змастить отриманим маринадом.
  4. У середину риби викладіть нарізану зелень, по 3 кружальця лимона та нарізану півкільцями цибулю.
  5. Накрийте миску харчовою плівкою і помістіть рибу в холодильник маринуватися на 1-2 години.
  6. Потім вийміть скумбрію з маринаду і перекладіть на решітку мангала. Готуйте приблизно 7-9 хвилин з кожного боку, періодично перевертаючи та поливаючи залишками маринаду.

Подавайте скумбрію на мангалі гарячою зі свіжими овочами чи овочевим салатом. Прикрасьте зеленню та кількома кружечками лимона. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-01 09:20:39