Мамалига: рецепт приготування покроково | Здоров’я
Кукурудзяна каша надзвичайно популярна у всьому світі, хоча й називають її по-різному. Українці, румуни і молдавани нарекли її мамалига, італійці, а слідом за ними європейці та американці – полента.
Рецепти приготування також різняться, але все одно страва виходить ситна і дуже смачна. Як варити мамалигу, ви дізнаєтесь в матеріалі Факти ICTV.
Мамалига: рецепт
Неповторний смак мамалиги залежить від того, які інгредієнти додають до кукурудзяної крупи або борошна. Найголовніше під час приготування- це постійно помішувати кашу протягом всього процесу. Якщо відволіктися хоч на хвилину, мамалига швидко пригорить. Тож пильнуйте!
Інгредієнти:
- 1 склянка кукурудзяної крупи
- 3 склянки води
- 40 г вершкового масла
- зелень, сир сулугуні – за бажанням
Приготування
- Пересипте промиту кукурудзяну крупу в каструлю з товстим дном, додайте три склянки води та перемішайте.
- Як варити мамалигу? Все дуже просто. Доведіть кашу до кипіння, потім зменште вогонь та готуйте, часто помішуючи, приблизно 20-25 хв. Якщо плануєте додавати сир, солити кашу не потрібно.
- Наріжте вершкове масло та сир кубиками, додайте до каструлі. Добре розмішайте мамалигу та подавайте до столу з зеленню та шматочками сиру, салатом, м’ясом та овочами.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-19 10:04:19