Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Курка карі: швидкий рецепт смачної страви до будь-якого гарніру


Карі – це ароматна суміш прянощів, що родом з Індії, яка вже давно стала популярною у всьому світі. Основним інгредієнтом карі є куркума, завдяки якій ця приправа має насичений жовтий колір.

Рецепт курки карі та кілька порад, як зробити страву ще цікавішою – читайте в нашому матеріалі.

Курка карі: рецепт

Курка карі – це не тільки смачна, а й універсальна страва, яка чудово поєднується з різними гарнірами, такими як рис, булгур, кускус чи навіть картопляне пюре.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 200 мл вершків (10%-20%)
  • 1 цибулина
  • 1-2 ч. л. карі
  • сіль до смаку
  • олія для смаження

Як приготувати курку карі: покроковий рецепт

  1. Філе наріжте шматочками. Почищену цибулину наріжте дрібними кубиками.
  2. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії на сильному вогні. Викладіть куряче філе і смажте його, постійно перемішуючи, поки всі шматочки не побіліють.
  3. До обсмаженого філе додайте цибулю. Перемішайте й обсмажуйте ще 5 хвилини.
  4. Страву трохи посоліть, додайте карі та перемішайте. Потім влийте вершки, доведіть суміш до кипіння.
  5. Зменште вогонь до мінімуму та тушкуйте страву без кришки близько 20 хвилин. За цей час соус трохи загусне, а курка добре просочиться ароматами спецій.

Поради для ідеальної курки карі

  • Експериментуйте зі спеціями. Окрім карі, можна додати трохи імбиру, паприки або часнику для створення ще більш насиченого смаку.
  • Гарнір на вибір. Традиційно курка карі подається з рисом, але спробуйте доповнити її кус-кусом, гречкою чи індійськими коржиками (наан).
  • Для пікантності. Додайте дрібку червоного перцю або кілька крапель соку лимона наприкінці приготування.

Цікаві факти про карі

  • У традиційній індійській кухні карі означає не лише суміш спецій, але й сам соус.
  • Карі може бути вегетаріанським, рибним, м’ясним чи навіть фруктовим – залежно від регіону й уподобань.
  • Завдяки куркумі карі має протизапальні властивості та сприяє зміцненню імунітету.

Курка карі – це не лише ситна, а й дуже смачна страва, яку можна легко приготувати за лічені хвилини. Спробуйте цей рецепт курки карі та здивуйте рідних смачною вечерею.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-20 17:11:00