Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Коли солити холодець: під час чи після приготування – правила та рецепт


Неперевершений прозорий холодець – частий гість на святкових застіллях і урочистостях. Для багатьох основна прикраса святкового столу – екзотичні страви й тропічні фрукти, але для українців традиційна, проте надзвичайно смачна їжа, така як холодець, залишається незмінною стравою в такі дні. Коли солити холодець: під час, чи після приготування – читайте в матеріалі.

Коли солити холодець – під час чи після приготування. Основні правила

Якщо ви досі думаєте про те, коли солити холодець, то для приготування смачної страви сіль краще додавати до холодцю лише наприкінці варіння, оскільки, якщо додати її на початку або всередині, це може завадити застиганню бульйону.

Солити холодець варто трошки більше, ніж звичайний бульйон, оскільки після застигання смак стане більш насиченим. Також скористайтеся нижченаведеними правилами, щоби ця страва стала ще смачнішою:

  1. Щоб приготувати смачний холодець, краще використовувати не заморожене, а свіже м’ясо.
  2. Під час варіння м’яса важливо використовувати велику посудину та регулярно збирати піну за допомогою шумівки. Не варто сильно набивати каструлю для холодцю м’ясом, важливо, щоб вода повністю покривала його.
  3. Оптимальний час варіння становить від 5 до 10 годин на помірному вогні.
  4. Якщо вам не вдасться використати домашню курку, додайте цибулю з одним шаром лушпиння та морквину для золотистого відтінку. Після варіння цибулю слід видалити, а моркву можна залишити для декору.
  5. Щоб уникнути шару жиру на готовому холодці, слід його попередньо зняти, використовуючи широку пласку ложку. Також можна охолодити бульйон і зняти твердий жир ложкою.

Рецепт холодцю з курки покроково

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого м’яса;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулі;
  • 20 г желатину;
  • сіль і чорний перець горошком.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Спосіб приготування:

  1. Промийте ретельно частини курки, покладіть у каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння, зменште вогонь і кип’ятіть три хвилини.
  2. Злийте воду і промийте м’ясо курки від жиру.
  3. Покладіть курку в чисту каструлю, додайте цілу цибулю і вимиту моркву, доведіть до кипіння, знімаючи пінку в міру появи.
  4. Після 30 хвилин вийміть моркву, додайте лавровий лист, сіль і перець і кип’ятіть ще приблизно пів години.
  5. Готову курку вийміть, дайте охолонути, заберіть кісточки, наріжте і розкладіть по формах.
  6. Одночасно процідіть бульйон, розчиніть у ньому желатин, перемішайте і дайте охолонути.
  7. Потім залийте м’ясо і приберіть формочки у холодильник до повного застигання.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-30 13:34:00