Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Девід Теннант став ведучим церемонії BAFTA 2024

Шотландський актор Девід Теннант, відомий ролями у серіалах Доктор Хто та Добрі передвісники, вестиме цьогорічну церемонію вручення кінопремій BAFTA.

Організатори BAFTA 2024 визначилися з ведучим

Девід Теннант зазначив, що буде “радий” “допомогти відзначити найкращі фільми цього року, а також людей, що створили їх. На думку виконавчої директорки BAFTA Джейн Міллічіп, завдяки Теннанту церемонія стане шоу “обовʼязковим для перегляду”.

– Ми на сьомому небі від щастя, що Девід Теннант буде нашим ведучим. Його заслужено люблять як британські, так і міжнародні глядачі, – переконана Міллічіп.

Вона додала, що протягом святкових днів понад 7,5 тис. членів Британської академії телебачення і кіномистецтва працювали над формуванням лонглістів потенційних номінантів на премію.

Зараз дивляться

Церемонія відбудеться 18 лютого в Королівському фестивальному залі Southbank Centre в Лондоні.

Україна на BAFTA 2024

До лонглістів кінопремії потрапила документальна стрічка Мстислава Чернова 20 днів у Маріуполі. Український фільм має шанси стати номінантом у двох категоріях – Найкращий документальний фільм та Найкращий неангломовний фільм. Стрічка розповідає про облогу Маріуполя російськими окупантами у лютому-березні 2022 року.

По пʼять фільмів з лонглістів будуть номіновані у різних категоріях. Судді мають визначитися з назвами до 12 січня. Вже 18 січня BAFTA оголосить повний список номінантів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-06 16:35:45