Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чому Туреччина не бере участі на Євробаченні 2024

Євробачення 2024  це 68-й пісенний конкурс, який проходить у Швеції, місті Мальме, після перемоги Loreen з піснею Tattoo на Євробаченні 2023. У цьому році в конкурсі взяли участь 37 країн. Деякі країни відмовилися від участі в Євробаченні.

Чому Туреччина не бере участі в Євробаченні 2024   у матеріалі Фактів ICTV.

Чому Туреччина не бере участі в Євробаченні

Туреччина вже багато років не бере участі в пісенному конкурсі. Офіційною причиною її відсутності є незгода з правилами та системою голосування на Євробаченні.

Зараз дивляться

За іншою інформацією, Туреччина відмовилася від участі через австрійського учасника, Кончиту Вурст, який виступав на сцені з бородою та в спідниці. Нагадуємо, що Кончита Вурст (Томас Нойвірт) переміг у пісенному конкурсі у 2014 році в Копенгагені.

У 2021 році Кемаль Киличдароглу, кандидат від опозиції на загальних виборах у Туреччині 2023 року, заявив про своє бажання щодо повернення на конкурс. Однак він програв на виборах Ердогану, й повернення не відбулося.

Євробачення 2024: деталі конкурсу

У 2024 році від участі в конкурсі відмовилася Словаччина через брак фінансів, однак у 2025 році обіцяють повернутися. У цьому році, після 30-річної паузи, на Євробачення, завдяки українцю, повернувся Люксембург.

7 травня пройшов перший півфінал конкурсу. Серед учасників – представники України, Хорватії, Азербайджану, Литви, Молдови та ще 10 країн. Країни Великої п’ятірки не беруть участі у півфіналі, а будуть виступати одразу на фіналі конкурсу.

Другий відбірковий тур буде 9 травня, фінал цього року відбудеться в суботу, 11 травня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-08 18:09:07