Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чим замінити маскарпоне: ідеї та прості альтернативи

Маскарпоне – це м’який сир італійського походження з дуже ніжним та кремовим смаком. Часто використовується у великому спектрі страв, зокрема в десертах, випічці та як один з інгредієнтів при різото, супів-пюре тощо.

Однак, іноді можна опинитися в ситуації, коли не вдасться знайти маскарпоне в магазині або ви шукаєте заміну з інших причин.

Тут ми розглянемо найкращі варіанти, чим замінити маскарпоне у різних рецептах.

Зараз дивляться

Заміна маскарпоне в рецептах може бути досить простою, якщо ви виберете правильну альтернативу, яка підходить для вашої страви і смаку.

Нижченаведені альтернативи можуть допомогти замінити маскарпоне у вашому улюбленому рецепті, зберігаючи при цьому його смак та текстуру.

Чим замінити сир маскарпоне: варіанти та ідеї

  • Крем чіз – це одна з найпоширеніших альтернатив маскарпоне. Він має м’який та кремовий смак, який досить схожий на маскарпоне. Ви можете використовувати його в різних десертах, таких як тірамісу або чизкейки.
  • Іншою альтернативою маскарпоне може бути густий натуральний йогурт, наприклад, грецький. Він має кремову текстуру і додасть смаку вашому десерту або соусу. Щоб збільшити його кремовість, можна додати трохи жирних вершків.
  • Для тих, хто веде веганський спосіб життя або має алергію на молочні продукти, кокосовий крем може бути чудовою альтернативою маскарпоне. Він має багатий та кремовий смак та ідеально підходить для десертів. Готується він з кокосової стружки, цукрової пудри та кокосового молока.
  • Маскарпоне можна замінити сметаною. Обов’язково домашньою чи жирною. Для цього її треба перекласти у марлю (2-3 шари), та підвісити на 2-3 години, щоб стекла сироватка.
  • Рикота. Він має більш грубу текстуру, але також має кремовий смак. Рикота чудово підходить для запіканок, сирників та інших десертів. Якщо ви використовуєте цей сир як заміну маскарпоне у рецепті, варто додати трохи вершків (коров’ячих чи рослинних), щоб зробити текстуру більш кремовою.
  • Сир кисломолочний чи сирна маса. Використовуй лише тоді, коли взагалі нічого схожого на маскарпоне немає. До сиру чи сиркової маси бажано додати збиті вершки або жирну сметану та гарно перебити блендером або міксером.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-28 15:40:08