Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Білий соус для піци: три рецепти приготування покроково

Піца, цей шедевр італійської кухні відомий в усьому світі! Вона завжди радує своєю смаковою гармонією та різноманіттям інгредієнтів.

Однак, коли мова йде про основу для піци, тут думки різняться. Є шанувальники томатного, а останнім часом багато хто надає перевагу білому соусу для піци.

Цей соус, також відомий як альфредо, додає піці неповторний смак і вишуканість.

Зараз дивляться

Отже, у нас для вас три рецепти білого соусу для піци на будь-який смак.

Приготувати білий соус для піци можна на основі вершків або молока (класичний варіант), або за основу беремо сметану чи майонез (більш швидкий сучасний варіант).

Білий соус для піци за класичним рецептом

Він також чудово пасує до пасти, страв з курки, овочів і морепродуктів. Зберігати у холодильнику можна не більше 4 діб.

Інгредієнти:

  • вершки (не жирні) або молоко – 300 мл
  • вершкове масло – 25 г
  • борошно – 2 ст. л.
  • пармезан – 30 г
  • часник – 2 зубки
  • сіль, мелений чорний перець, прованські або італійські трави – до смаку

Як приготувати білий соус для піци за класичним рецептом:

  1. Вершкове масло розтоплюємо у невеликій сковороді, додаємо борошно і гарно розтираємо деревяною ложкою.
  2. Потім поступово, помішуючи, вводимо вершки або молоко і готуємо до закипання.
  3. Додаємо тертий пармезан, перемішуємо і тримаємо ще на вогні близько 30 секунд.
  4. Знімаємо вершковий соус з плити, солимо, перчимо, додаємо пропущений через прес часник, прованські або італійські трави й гарно перемішуємо.

Перед тим як змащувати піцу, необхідно охолодити до кімнатної температури.

Білий соус для піци з майонезу

Цей соус можна подати до картоплі фрі, сухариків, чипсів та інших снеків.

Інгредієнти:

  • майонез – 5 ст. л.
  • часник – 2 зубки
  • сушений базилік або італійські трави – 0,5 ч. л.
  • пармезан або інший твердий сир – 70 г
  • мускатний горіх – декілька дрібок

Як приготувати білий соус для піци з майонезу:

  1. У майонез додаємо пропущені через прес зубки часнику та всі спеції, перемішуємо.
  2. На дрібній тертці натираємо пармезан, додаємо до майонезу, ще раз перемішуємо. Соус готовий.

Білий соус для піци зі сметани

Готуємо за тим же рецептом, що і майонезний. Тільки сиру треба взяти на 20 г більше.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-01 17:12:15