Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Безглютенова паска: рецепт до великоднього столу 2024

Смачна і красива безглютенова паска – це новий витвір на святковому великодньому столі!

Великдень – час радості, спілкування у родинному колі та смачних страв. Проте для людей з несприйнятливістю до глютену, вибір десертів може бути обмеженим. Однак, безглютенова паска – це чудовий варіант для тих, хто хоче насолодитися смачними смаками свята, не шкодивши здоров’ю.

Безглютенова паска – це варіант десерту, яким можуть насолоджуватися всі без винятку. Вона підходить для людей з целіакією та іншими алергіями на глютен, а також для тих, хто просто хоче спробувати новий та цікавий рецепт пасхальної випічки.

Рецепт паски без глютену – простий та практичний – читайте в нашому матеріалі.

Безглютенова паска: рецепт

Окрім запропонованих інгредієнтів у паску без глютену можна додати дрібку кориці та куркуму. Кориця збагатить смак, а куркума надасть випічці приємного кольору.

Інгредієнти:

  • безглютенова суміш – 250 г (можна придбати в інтернет-крамничках)
  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 200 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • ванільний цукор – 1 пакетик (8-10 г)
  • сухі дріжджі – 1 ч. л. (без гірки)
  • цукор – 100 г
  • олія соняшникова рафінована – 20 мл
  • цедра лимона – 1-2 ч. л.

Безглютенова паска як приготувати покроково:

  1. Безглютенову суміш перед приготування пасок необхідно попередньо просіяти.
  2. Для опари дріжджі висипаємо у миску, додаємо 2 ст. л. цукру (інший знадобиться для збивання білків) та вливаємо 4 ст. л. теплого молока, розтираємо. Потім вливаємо молоко, що залишилося і перемішуємо.
  3. Додаємо до опари 4 ст. л. безглютенової суміші та ще раз гарно перемішуємо. Залишаємо опару у теплі на 45 хвилин.
  4. Потім додаємо в опару гарно розм’якшене або розтоплене (тепле) вершкове масло, олію, ванільний цукор і гарно перемішуємо.
  5. Жовтки збиваємо вінчиком з цедрою лимона і також переливаємо в опару.
  6. Дали поступово, постійно помішуючи вводимо безглютенову суміш, що залишилася та вимішуємо близько 7-10 хвилин. Тісто не повинно буде густим.
  7. Білки збиваємо з цукром і вводимо по 1 ст. л. у тісто.
  8. Перекладаємо тісто у миску, накриваємо рушником і залишаємо у теплі на 1 годину 40 хвилин. За цей час воно повинно гарно піднятися.
  9. Тісто, після того як воно піднялося, ще раз гарно обминаємо і розкладаємо у форми на 1/3.
  10. Залишаємо тісто у формах на 20 хвилин, а потім випікаємо у духовці за 170 °С до готовності. Час випікання залежить від розміру обраних вами форм. Зазвичай від 30 хвилин.
  11. Готовим паскам даємо трохи охолонути та прикрашаємо до смаку.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-30 19:20:38