Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Генсек ООН поїде на зустріч з Путіним на саміті БРІКС у Казані

Фото: Depositphotos

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш збирається відвідати саміт БРІКС у російському місті Казань, де зустрінеться із російським диктатором Володимиром Путіним.

В рамках зустрічі Гутерріш хоче обговорити з очільником Кремля, перш за все, про війну в Україні.

Про це під час пресбрифінгу заявив заступник генсека Фархан Хак.

Гутерріш зустрінеться з Путіним на саміті БРІКС у Казані

Зустріч між генсеком ООН та воєнним злочинцем Путіним запланована на четвер, 24 жовтня.

За словами заступника генсека, Гутерріш на саміті БРІКС підтвердить позицію щодо російсько-української війни та умов справедливого миру, “заснованого на статуті ООН, міжнародному праві та резолюціях ООН”.

– Він і надалі докладатиме для забезпечення безпеки судноплавства в Чорному морі, що особливо важливо для глобальної продовольчої та енергетичної безпеки, – додав Фархан Хак.

Також заступник генсека заявив, що візит Гутерріша на саміт БРІКС стане таким самим кроком, як і у милому, коли подібний захід проходив у Південноафриканській республіці.

– Це є стандартною практикою участі в засіданнях організацій, таких як G7 і G20, до яких входять багато важливих держав, – сказав Фархан Хак.

Нагадаємо, саміт БРІКС відбувається у російському місті Казань з 22 по 24 жовтня.

Попереднього разу Гутерріш бачився з Путіним 26 квітня 2022 року, в рамках чого сторони обговорювали російське вторгнення в Україну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Коментуючи візит Гутерріша у Казань, МЗС України назвало цей крок “неправильним вибором”, який “не сприяє миру” та “шкодить репутації ООН.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 01:07:06