Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Новини 22 жовтня: Удар по Сумах, атака БпЛА у Брянську, перевірка посадовців МСЕК

Фото: Факти ICTV

За добу відбулося дуже багато важливий подій в Україні та світі. Російські війська завдали ударів по мирних містах. Зокрема, під атаку потрапило місто Суми, де є загиблі.

У російському Брянську після атаки дронів перестав працювати завод мікроелектроніки Кремній Ел, який допомагав військовій машині РФ.

Південна Корея може відправити військовий і розвідувальний персонал в Україну після того, як КНДР надала свої війська на підтримку Росії у війні.

Що відбулося в Україні та світі за добу 22 жовтня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Удар по Сумах

Вранці 22 жовтня російські війська завдали удару по Сумах. Під ворожу атаку потрапили житловий багатоквартирний будинок та об’єкти критичної інфраструктури.

За інформацією Сумської обласної військової адміністрації, внаслідок нічної атаки дронів по житлових будинках приватного сектора в обласному центрі загинуло троє людей. Серед них є одна дитина.

Фото: Сумська міська рада

Як дізналися журналісти, загиблі у Сумах були родичами – мати, донька та сестра чоловіка, який дістав поранення.

За даними ЗМІ, відбулося пряме влучання по будинку, де спали чоловік, дружина та їхня донька. Водночас сестра жила у флігелі (бічній прибудові до головної споруди).

Як стало відомо згодом, сусіди знайшли чоловіка та винесли з оселі, однак його жінка та донька опинилися під завалами.

Атака дронів по заводу в Брянську

На території Росії відбулася атака дронів на завод мікроелектроніки Кремній Ел у Брянську, який потім зупинив свою роботу.

За даними підприємства, внаслідок атаки на корпуси заводу порушено енергопостачання, завдано збитків об’єктам забезпечення спеценергетикою та перервано технологічні виробничі ланцюжки.

Як зазначили у заводі, є складнощі із купівлею запасних частин для відновлення технологічного обладнання та енергетичної інфраструктури.

Перевірка посадовців МСЕК

У Службі безпеки України повідомили про результати перевірки посадовців МСЕК.

Очільник СБУ Василь Малюк повідомив, що у 2024 році за зібраними матеріалами 64 посадовці МСЕК отримали підозри у вчиненні злочинів, ще засуджено дев’ятьох осіб.

За ініціативи Служби безпеки України скасовано 4 106 висновків про інвалідність, яку призначали на підставі фіктивних документів.

Фото: Офіс генпрокурора

Південна Корея може відправити персонал в Україну

Південна Корея може відправити військовий та розвідувальний персонал на територію України.

Повідомлення південнокорейських ЗМІ з посиланням на представника розвідки з’явилися на тлі того, що Північна Корея відправила власні війська на підтримку Росії у війні.

За даними ЗМІ, Південна Корея має наміри відправити в Україну відповідну кількість персоналу, включаючи офіцерів розвідки, що спеціалізуються на тактиці КНДР.

Водночас персонал Південної Кореї може проводити допити або надавати послуги перекладача, коли північнокорейські солдати потраплять у полон до України.

Фото: Getty Images

Фактори готовності РФ до переговорів

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовність Росії до переговорів про закінчення війни залежить від декількох факторів. Ключовий і рішучий серед них – це позиція майбутнього президента США.

За його словами, Росія спостерігатиме за політикою США в цьому питанні, яка може проявитися після виборів дуже швидко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Такі підтвердження глава держави отримав на зустрічах з кандидатами в президенти США Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 20:55:18