Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Дрони вкотре атакували завод Кремній Ел у російському Брянську: що відомо

Уночі 19 жовтня лунали вибухи лунали в російському Брянську – дрони вкотре атакували завод мікроелектроніки Кремній Ел.

Атака дронів на завод Кремній Ел у Брянську 19 жовтня: що відомо

Останній удар по російському підприємству, що випускає мікроелектроніку для ЗРК Панцир, ракет Іскандер, а також для РЛС, РЕБ і БПЛА, – щонайменше четвертий від моменту повномастабного вторгнення армії РФ на територію України.

Зокрема, одну з таких атак у вересні 2023 року підтверджував глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Сьогоднішню атаку на завод Кремній Ел російська влада не підтвердила. Місцевий губернатор тільки повідомив вранці про нібито знищення чотирьох БпЛА літакового типу силами ППО Міноборони РФ.

– Під час відбиття терористичної атаки один із безпілотників врізався в нежитлову будівлю. Завдяки злагодженій роботі всіх служб, загоряння не допущено. Постраждалих немає. На місці працюють оперативні та екстрені служби, – наголосив Олександр Богомаз.

Однак про це пишуть очевидці, які розміщують у мережі численні фото та відео.

Не прямо підтвердив удар дронів по заводу Кремній Ел і керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко.

За його словами, цей об’єкт має бути знищений, оскільки випускає деталі для систем ППО Панцир, ракетних комплексів Іскандер та інших систем озброєння.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 969-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ASTRA

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 11:43:12