Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Глава МЗС Франції сказав, коли Україна отримає перші літаки Mirage 2000

Фото: Getty Images

Франція має намір передати Україні винищувачі Mirage-2000 на початку 2025 року та навчити керувати ними українських пілотів.

Про це заявив під час міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро під час спільної пресконференції з очільником МЗС України Андрієм Сибігою у Києві.

Коли Україна отримає Mirage-2000

Жан-Ноель Барро заявив, що Париж продовжить підтримувати Київ. Він зауважив, що ця підтримка проявляється у конкретних прикладах.

— Щодо сфери оборони, ми надаємо Україні обладнання та військову техніку. Також Франція – перша країна, яка займається підготовкою цілої бригади, це бригада Анни Київської, – сказав він.

Щодо передання перших літаків Mirage 2000, то це відбудеться на початку наступного року.

— Перші літаки Mirage-2000 будуть надані Україні на початку наступного року. Також Франція готуватиме пілотів для цих літаків, – додав Барро.

Серед іншого Франція також продовжить допомагати з ремонтом обладнання в Україні.

Нещодавно міністр оборони Франції Себастьян Лекорню повідомляв, що Париж планує передати Києву винищувачі Mirage-2000 у першому кварталі 2025 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, на авіабазі в Казо у Жиронді ці літаки будуть оснащені новітніми системами для ведення повітряного бою і захисту від РЕБ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 14:20:10