Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ніхто із союзників НАТО не проти запрошення України в блок – Умєров

Фото: Міноборони

На засіданні Ради України-НАТО жоден із союзників не висловився против членства Києва в блоці.

Про це 18 жовтня заявив очільник міністерства оборони України Рустем Умєров на брифінгу в Брюселі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Союзники НАТО не виступили проти запрошення України в блок

За словами міністра, всі союзники підтримують ідею членства України в НАТО. Умєров зазначив, що на зустрічі більше говорили про те, як можна допомогти Україні зараз.

Він зазначив, що питання швидкості запрошення Києва до вступу в НАТО залишилися для внутрішнього обговорення серед союзниками.

 – Але в залі я взагалі не почув нічого проти. Взагалі. Я нічого негативного не почув, – додав міністр.

Зазначимо, що генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що в майбутньому Україна приєднається до блоку. Вона може стати 33-м або 34-м членом НАТО. Таке рішення вже ухвалено, “питання лише у хронології”.

Водночас серед учасників Північноатлантичного блоку триває дискусія щодо запрошення України в НАТО. Вони не можуть досягти консенсусу в цьому питанні.

Та представник адміністрації президента США сказав, що  в середині липня всі члени блоку “підтвердили, що Україна перебуває на незворотному шляху” до вступу НАТО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

При цьому Володимир Зеленський заявив, що запрошення України до НАТО стане одним із головних аргументів закінчення війни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 14:07:59