Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ароматний конфітюр з айви на зиму: як смачно приготувати


Коли настає пізня осінь, і можна купити ароматну айву, саме час готувати конфітюр! конфітюр з айви чудово підійде на сніданок до сиру, млинців чи панкейків. А також стане ідеальним доповненням до чаю, кави, молока.

Конфітюр з айви на зиму: рецепт

Колір конфітюру варіюється від ніжно-жовтого до насичено-червоно-коричневого – все залежить від сорту айви, яку ви оберете.

Інгредієнти на дві банки об’ємом по 0,5 л:

  • айва – 900 г
  • цукор – 300 г
  • вода – 220 мл
  • сік лимона – 1-3 ч. л.

Спробуйте поекспериментувати з добавками – можна додати трохи меду або імбиру для оригінального смаку.

Як приготувати конфітюр з айви:

  1. Спершу промийте айву під проточною водою, потім обережно очистіть її від ворсистого шару губкою.
  2. Розріжте кожен плід на чотири частини, видаліть насіння та ще раз промийте. Тепер наріжте айву кубиками.
  3. Для сиропу у вогнетривкій каструлі з’єднайте цукор, сік лимона та воду. Поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть 2 хвилини.
  4. Викладіть нарізану айву в сироп і готуйте на середньому вогні 10-15 хвилин, поки кубики не стануть м’якими.
  5. Потім зніміть каструлю з вогню і за допомогою занурювального блендера пюруйте айву до однорідної консистенції. Можна також скористатися кухонним комбайном.
  6. Поверніть каструлю на плиту і томіть айвове пюре ще 5-10 хвилин.
  7. Розкладіть гарячий конфітюр з айви у підготовлені стерилізовані банки та відразу ж закатайте стерилізованими кришками.

Дайте банкам з заготівлею охолонути за кімнатної температури, а потім перенесіть їх у прохолодне місце для зберігання.

Конфітюр з айви чудово смакує не лише з десертами, а й як гарнір до м’ясних страв, особливо запеченої свинини.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 16:27:45