Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Росія, ймовірно, планує провокацію з БпЛА проти Білорусі – ЦПД

Фото: Getty Images

З огляду на те, що російські дрони продовжують залітати на територію Білорусі, ймовірно, що Росія може здійснити провокацію проти РБ. 

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко.

РФ, ймовірно, планує здійснити провокацію у Білорусі

Керівник ЦПД зазначив, що за цю ніч близько семи російських дронів пролетіли територією Білорусі. Водночас за вересень, за його даними, таких було 30. 

Також Коваленко зазначив, що раніше був зафіксований навіть удар Шахедом поблизу Мозиря, де є нафтопереробний завод (НПЗ).

Андрій Коваленко наголосив, що наразі дії росіян свідчать про те, що РФ все ж таки здійснить провокацію проти Білорусі, внаслідок якої можуть постраждати як цивільні, так і сам нафтопереробний завод.

– І це свідомі дії росіян, – зазначив керівник ЦПД.

Додамо, що за інформацією моніторингового Telegram-каналу Беларускі Гаюн, у ніч з 17 на 18 жовтня на територію Білорусі з України залетіли близько 9 російських Шахедів. 

Перші два залетіли через смт Комарин та згодом обидва полетіли в напрямку Чорнобильської зони. 

Далі російські Шахеди залітали о 23:05, 23:39, 00:28, 00:43 та 1:03. Відомо, що 7 із 9 дронів покинули Білорусь і повернулися в Україну. 

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, 2 російські Шахеди полетіли в Білорусь і не повернулися в Україну, що з ними було далі наразі невідомо. 

Приблизно о 23:30 з аеродрому Барановичі ВПС Білорусі підняли у небо черговий винищувач, який кружляв над Гомельщиною до 00:30, після чого назад полетів на базу. 

Нагадаємо, що раніше керівник ЦПД при РНБО Андрій Коваленко говорив про те, що Росія планує здійснити провокацію за допомогою Шахедів, які час від часу залітають на територію Білорусі. 

Він пояснив, що коли російські дрони залітають у небо Білорусі, вони намагаються здійснити провокацію поблизу Мозирського НПЗ, щоб потім звинуватити у цьому Збройні сили України. У такий спосіб Путін намагається напряму залучити Лукашенка у повномасштабну війну проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Андрій Коваленко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 14:00:40