Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Ватикані Зеленський і Франциск обговорили повернення полонених українців

Фото: Getty Images

Президент України Володимир Зеленський у Ватикані зустрівся із Папою Римським Франциском та обговорили питання повернення українських полонених.

Про це очільник держави написав у соцмережах.

Зустріч Зеленського та Франциска

За словами президента, для України питання полонених і депортованих людей – є дуже болісним. Багато цивільних, зокрема дітей, зараз перебувають у тюрмах і таборах у Росії.

– Вчора стало відомо, що в полоні в Росії загинула українська журналістка Вікторія Рощина. Для багатьох українських журналістів, які знали Вікторію, її загибель – це справжній удар, – зауважив президент.

На сьогодні в російському полоні є ще багато інших журналістів, громадських діячів, керівників громад з окупованих територій та звичайні люди.

– Розраховуємо на сприяння Святого Престолу поверненню додому захоплених у російський полон українців, – наголосив Володимир Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами президента, зараз триває робота з проведення конференції у Канаді щодо повернення полонених і депортованих українців. Конференція запланована на 30-31 жовтня на рівні міністрів. Зеленський запросив представника Ватикану долучитися.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 15:59:21