Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Щелепа була вщент розтрощена: як українські та закордонні лікарі рятували бійця


Лікарі з-за кордону, Івано-Франківська та Дніпра врятували нашого захисника після тяжкого поранення.

Яким було поранення

Тетяна, дружина українського бійця Руслана, з болем пригадує момент, коли знайшла свого чоловіка через волонтерів уже в лікарні Дніпра.

Тоді, після важкої мінно-вибухової травми, воїн перебував у комі. Найбільші ушкодження були на обличчі. Зуби чоловіка вибило, а кістка щелепи була розтрощена.

– Під язиком у нього була просто діра, – ділиться Тетяна.

Порятунок бійця

Першими Руслану надавали допомогу лікарі з Дніпра. Вони вийняли уламки снаряду та стабілізували його стан. Медики порадили родині звернутися до Івано-Франківська.

Першу операцію в обласній клінічній лікарні (ОКЛ) військовому зробили у січні. Тоді хірурги з’єднали уламки щелепи та встановили дві металеві пластини.

Після втручання в Івано-Франківську Руслан потрапив на місію за кордон. Іноземні медики намагалися врятувати його кісткову тканину від загнивання.

Як почувається захисники

Тетяна ділиться, що зараз стан її чоловіка значно кращий. Його чекає ще кілька стоматологічних операцій, а потім – повернення до мирного життя.

Через те, що після поранення у захисника часто темніє в очах та турбує серце, він не зможе повернутися до свої попередньої професії. Це буде ще одним викликом для родини.

Джерело: КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 12:14:36