Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ перекинула 50 тисяч військових до Курської області з інших ділянок фронту – Сирський

Фото: Getty Images

Військове командування РФ перекинуло з інших ділянок фронту до Курської області близько 50 тисяч військових. 

Про це розповів головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у документальному фільмі в етері телемарафону Єдині новини.  

РФ перекинула на Курщину 50 тисяч військових  

– Ми знаємо, що вже близько 50 тисяч перекинуто на Курський напрямок з інших напрямків, де ворог проводив наступальні дії, – повідомив Сирський. 

А також пояснив, що такі кроки російських загарбників призвели до послаблення угруповань ворога на інших напрямках. Зокрема на Запорізькому, Херсонському та Краматорському. 

– Звичайно, це полегшило нам умови ведення оборонної операції, – підсумував головнокомандувач ЗСУ. 

Нагадаємо, що операція Збройних сил України у Курській області РФ розпочалася зранку 6 серпня 2024 року. З того часу і до сьогодні операція Сил оборони України триває. 

12 серпня Україна офіційно підтвердила присутність своїх військ на території Курської області.  

За оцінкою журналіста Дена Сабба у The Guardian, вже на другий день операції ЗСУ в Курській області, на ранок 7 серпня, ЗСУ просунулися на відстань близько 9,5 км. Тоді ж з’явилися повідомлення про близькість ЗСУ до міста Суджі. 

Згодом почала з’являтися інформація, що протягом доби українські військові просунулися до міста Коренево, що за 20 км від російсько-українського кордону.

Додамо, що голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер зазначив, що операція ЗСУ у Курській області створила для Путіна стратегічну проблему.

Водночас, на його думку, обидві сторони на полі бою стикаються з трьома однаковими проблемами, різниця лиш в тому, що Україну підтримують 50 країн світу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Головнокомандувач ЗС України

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 09:57:19