Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чим винищувачі Mirage 2000 відрізняються та схожі з F-16

Фото: Getty Images

Перед тим, як французькі винищувачі Mirage-2000 передадуть Україні, літаки будуть модернізовані.

Про це пишуть Defense Express, зокрема, машини збираються зробити більш стійкими до впливу засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) ворога.

– Це може стосуватися як роботи навігаційних систем, так і бортової РЛС літака, так і систем зв’язку. І хоча реальний перелік робіт невідомий, він справді вкрай важливий, – зазначили на порталі.

Mirage-2000 та F-16: чим схожі та відрізняються

За словами військового аналітика, ветерана російсько-української війни, майора запасу ЗСУ Олексія Гетьмана, літаки Mirage 2000 і F-16 не є однаковими і мають відмінності.

Він зауважив, що літаки Mirage 2000 – це винищувачі, які ведуть повітряні бої.

– F-16 – це літаюча платформа, яка може бути оснащена і може використовуватися як штурмовий літак і як фронтовий бомбардувальник. Тобто, F-16 багатофункціональні. Mirage – це виключно винищувач. Це непоганий літак. Він вже багато років використовується у конфліктах, де Франція брала участь, – сказав Гетьман в ефірі на Радіо NV.

За його словами, у Росії зараз постало питання про посилення мобілізації. Тактика з боку РФ щодо ведення війни на фронті – це “м’ясні штурми” і за допомогою цього вони просуваються. Проте Україна не посилиться за рахунок мобілізації і якщо партнери не даватимуть ЗСУ необхідну кількість зброї, то на фронті буде дуже важко і військові будуть відходити.

Він нагадав, що на Вугледарському напрямку було вшестеро більше окупантів, в 10 разів більше пострілів, окупанти шалено закидали українські війська бомбами, через що ЗСУ довелося відступити.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 жовтня, стало відомо, що Франція планує передати Україні модернізовані винищувачі Mirage-2000 у першому кварталі 2025 року.

Раніше стало відомо про заплановану модернізацію Mirage 2000-5 в частині розширення можливостей ударів по наземних цілях, а ось інформація, що з’явилася зараз, про оновлення систем протидії РЕБ – нова.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, у Defense Express акцентували: попри те, що терміни передачі французьких Mirage 2000-5 змістилися, французькі винищувачі Україна отримає швидше, ніж американські F-16.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 18:44:36