Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чим корисна конопляна олія: користь і шкода та важливі поради


Конопляна олія – цікавий продукт, який вартий обговорення. Ця олія здатна приносити значну користь для організму, водночас її застосування має певні особливості.

Отже, усе про користь та шкоду конопляної олії, цікаві факти та поради – читайте в матеріалі.

Конопляна олія виготовляється з насіння конопель, яке багате на поживні речовини. Це не те ж саме, що олія з канабідіолу (КБД), яка містить інші активні компоненти рослини. Насіння не містить психоактивних речовин, тому ризик інтоксикації від конопляної олії майже відсутній.

Конопляна олія: користь

  • Для шкіри. Конопляна олія корисна для догляду за шкірою. Вона насичена жирними кислотами й вітамінами, які допомагають зберігати шкіру зволоженою, запобігаючи висипанням і запаленням. Якщо у вас екзема, дерматит чи акне – конопляна олія чудове рішення. Вона зміцнює захисний бар’єр шкіри та знижує ризик інфекцій.
  • Для серця. Жирні кислоти, зокрема омега-3 та омега-6, що містяться в олії, мають позитивний вплив на здоров’я серця. Вони допомагають знизити рівень холестерину та зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
  • Для мозку. Конопляна олія містить поліфеноли – речовини, які здатні захищати мозок від запальних процесів. Хоча більшість досліджень проводилися на тваринах, учені кажуть, що олія може мати подібні ефекти і для людей.
  • Природне знеболення. Багато людей використовують конопляну олію для зняття болю. Її протизапальні властивості можуть допомогти при болях, викликаних травмами, стресом або м’язовою напругою.

Конопляна олія: шкода та протипоказання

Як і будь-який продукт, конопляна олія може може нести шкоду.

  • Людям з алергією на компоненти олії варто бути обережними.
  • Важливо правильно її використовувати та звертати увагу на якість продукту.
  • Також не слід зловживати конопляною олією – надмірне вживання будь-яких жирів може призвести до проблем із травленням.

Проконсультуйтеся з лікарем перед використанням конопляної олії як частини лікування. Якщо дотримуватися простих рекомендацій, ви зможете отримати максимум користі від цього натурального продукту.

Конопляна олія: факти, які можуть здивувати

Конопляна олія: факти, які можуть здивувати

  • Конопляна олія містить унікальне співвідношення жирних кислот омега-3 і омега-6 – приблизно 1:3. Це вважається оптимальним для підтримання здоров’я серцево-судинної системи та імунітету.
  • Люди використовували конопляну олію тисячоліттями. Ще у Стародавньому Китаї вона була цінним продуктом та ліками, а також широко використовувалась у виробництві тканин.
  • Попри те, що конопляну олію виготовляють з тієї ж рослини, що і марихуану, вона не містить тетрагідроканабінолу (ТГК), речовини, яка викликає психоактивні ефекти. Тому її можна безпечно використовувати, звісно попередньо проконсультувавшись зі спеціалістом.

Джерело: Medicalnewstoday

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 15:52:51