Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Сили ворога переважали у 9 разів: командир 72 ОМБр розповів про вихід із Вугледара

Фото: Генштаб ЗСУ

Під час виходу з Вугледара українські військові потрапили в тактичне оточення – сили ворога переважали у дев’ять разів.

Про це в інтерв’ю Главкому розповів новий командир 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Олександр Охріменко.

Утримання Вугледара

Олександр Охріменко зауважив, що бригада перейшла під його командування у доволі складний час. Ситуація була дуже напруженою, особливо на флангах, тому утримувати Вугледар стало майже неможливо.

– Фактично це вже було тактичне оточення – здійснювати евакуацію, поповнення боєприпасами вже було вкрай складно. Резерви, які раніше могли підходити, станом на 27-28 вересня вже були під вогневим впливом противника, на деяких ділянках він діставав навіть великокаліберною зброєю, – заявив Олександр Охріменко.

Тож утримати Вугледар тими силами, що ми мали, було неможливо, наголосив командир. Крім того, станом на кінець вересня сильно змінилася ситуація на півдні Донбасу, тому й утримання Вугледару втрачало своє значення.

Співвідношення сил довкола Вугледара

За словами Олександра Охріменка, у Вугледарі нашим силам протистояли 36 окрема мотострілецька бригада 29 армії ЗС Російської Федерації, також 39 окрема мотострілецька бригада, 57 бригада, 91 окремий стрілецький полк та інші підрозділи ворога.

– Тобто були переважаючі сили противника і в танках та бойових машинах піхоти, і в артилерійських системах, протитанкових засобах, особовому складі. Якщо загалом оцінити бойові потенціали, співвідношення складало майже 1:9 на користь противника, – зауважив командир української бригади.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він наголосив, що при співвідношенні сил 1:3 ворог вже матиме перевагу, а тут сили противника були ще втричі більшими.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 11:48:13