Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кулаками по голові: відео побиття дитини у ребцентрі на Львівщині перевірять правоохоронці

Фото: Unsplash

Наразі продовжується досудове розслідування за фактами знущання над дітьми в навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

– У мережі Інтернет поширюється відео щодо вчинення насильства над вихованкою у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині. Цей факт є предметом перевірки в рамках кримінального провадження, розпочатого правоохоронцями Львівщини 27 вересня 2024 року, – йдеться у повідомленні.

Розслідування знущання над дітьми у ребцентрі на Львівщині

На сьогодні у кримінальному провадженні допитано 46 осіб, проведено обшуки, реалізовано тимчасові доступи до речей і документів та призначено судові експертизи. Дітей, які могли стати потерпілими від насильницьких дій, переведено до іншого закладу.

Директор навчально-реабілітаційного центру відсторонений від виконання службових обов’язків.

Досудове розслідування за фактами вчинення побоїв і мордування та сексуального насильства триває (ст. 126, 153 КК України).

Нагадаємо, що у понеділок, 7 жовтня, видання Українська правда. Життя оприлюднило відео насильства над вихованцями навчально-реабілітаційного центру на Львівщині. На відеозаписі видно, як вихователька б’є дитину якимось предметом та кулаками.

На відео відреагував Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець:

– Ця ситуація перебуває на моєму контролі. Наразі правоохоронні органи проводять розслідування. Ми очікуємо на результати і сподіваємося, воно буде неупередженим задля захисту найкращих інтересів дітей. Також, хочу звернути увагу, що задля того, щоб вберегти дітей їх необхідно перемістити із зазначеного закладу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, наприкінці вересня стало відомо, що на Львівщині директора навчально-реабілітаційного центру підозрюють у насильстві та знущаннях із вихованців, зокрема сексуального характеру. В закладі перебувають сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з особливими освітніми потребами.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 15:17:22