Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Відбили позиції та звільнили полонених: 3 ОШБр про успішний штурм на Харківщині

Фото: Генштаб ЗСУ

Воїни-захисники з Третьої окремої штурмової бригади відбили у ворога позиції у Харківській області та змогли повернути українських військових з полону.

Про це 7 жовтня йдеться у заяві 3 окремої штурмової бригади.

Успішний штурм 3 ОШБ на Харківщині

– Третя окрема штурмова бригада підтверджує інформацію ТГр Кремінна про проведення успішних штурмових дій на Харківщині. Бійці бригади атакували противника, ліквідували ДРГ, а внаслідок цих боїв відбили не лише зайняті ворогом позиції, а й полонених, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед повернутих з полону РФ українців є кадровий офіцер у званні капітана, сержант і солдати.

– Наразі вони перебувають у безпеці та отримують медичну допомогу, – йдеться у повідомленні.

У відео, яке поширила бригада, командир 1 роти 2 штурмового батальйону 3 ОШБ із позивним друг Мося каже, що вийти з полону українцям вдалось під час штурмових дій українців на позиції, які контролювали окупанти.

– У цей час, коли противник був зайнятий нами, нашим суміжникам вдалося втекти. У цьому випадку хлопці були носіями певної інформації, тим паче там був офіцер, командир взводу… Потрібно було зробити все, щоб ця інформація не потрапила до противника, — заявив друг Мося.

Після стабілізаційних дій ворога було відкинуто, а положення сил бригади на займаній ділянці фронту — відновлено, додали військові. У Третій штурмовій бригаді не уточнюють деталей щодо місця успішної операції, окрім того, що це була Харківська область.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Примітно, що кількома днями раніше у Тактичній групі Кремінна заявили, що на Лиманському напрямку четверо українських військових потрапили у полон, але їх вдалось звільнити, коли окупанти намагались відстрілюватись від штурмових дій Третьої ОШБ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 14:57:18