Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

З-під носа ФСБ: з Криму врятували родину офіцера ВМС України

Із тимчасово окупованого Криму загін спеціальної розвідки Військово-морських сил Янголи евакуював родину офіцера ВМС.

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗСУ у Facebook.

– Загін спеціальної розвідки Янголи на виконання завдання командувача ВМС ЗС України Олексія Неїжпапи провів складну операцію та евакуював з тимчасово окупованого Криму родину офіцера Військово-морських сил, – йдеться у повідомленні.

Евакуація родини офіцера ВМС з Криму

Родні довелося залишити півострів через переслідування з боку ФСБ. Як зазначили у ВМС, 18 вересня всю сім’ю з чотирьох осіб – батьків офіцера, сестру та неповнолітню племінницю – затримали окупанти. Три дні їх незаконно утримували, психологічно тиснули та погрожували тортурами. Таким чином, загарбники планували схилити до співпраці українського офіцера.

20 вересня його родину тимчасово відпустили за умови, що протягом 5 наступних днів офіцер вийде на зв’язок зі співробітниками ФСБ. А інакше його родині погрожували багаторічним ув’язненням.

Про ситуацію, що склалася, військовослужбовець доповів безпосередньо командувачу ВМС України. Було ухвалено рішення залучити до планування та проведення спецоперації загін спеціальної розвідки ВМС Янголи, який виконав не один десяток успішних евакуацій.

– Операція була спланована у режимі цілковитої таємності у стислі терміни та успішно реалізована. Сім’ю евакуювали фактично з-під носа у окупантів, – наголосили у ВМС.

У пресслужбі додали, що загалом Янголи вже евакуювали 73 людини. Серед них – цивільні та військовослужбовці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: скрін з відео ВМС ЗС України

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 13:49:32