Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Росіяни вкрали та вивезли чергову партію зерна з Маріуполя – ЦНС

Фото: Getty Images

Росіяни вкотре вкрали та вивезли з тимчасово окупованих територій України зерно. 

Про це інформує Центр національного спротиву.

РФ продовжує красти та вивозити з ТОТ України зерно

За даними ЦНС, чергову партію обсягом 8 тисяч тонн зерна було вивезено з Маріуполя в один із російських портів. 

Зазначається, у цьому році загальний обсяг вкраденого і перевезеного росіянами українського збіжжя через Маріупольський порт перевищив 180 тисяч тонн.  

У ЦНС наголосили, що на тимчасово захоплених територіях півдня України російські окупанти шантажем збирають зерно в місцевих аграріїв.

Росіяни вдалися до системи збору зерна, яка передбачає наявність так званого державного оператора, який за фіксованою ціною, нижче ринкових, збирає зерно у фермерів й перепродає його. 

У Центра національного спротиву пояснили, що такі дії країни-агресорки є частиною її політики з пограбування українських ресурсів на ТОТ, що призводить до економічних втрат для України і посилює гуманітарну кризу в регіоні.

Додамо, що за даними розслідування The Wall Street Journal, Росія разом зі своїми пособниками продала викраденого українського зерна з ТОТ на майже $1 млрд.

Зазначається, що російські окупанти з 2022 року почали відбирати врожаї в українських фермерів, скуповуючи їх за копійки, а часом і примусово вилучаючи зерно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ЦНС

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 11:49:19