Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Справжній сирник з маком від Лілії Цвіт: рецепт, який шукають всі


Готуємо разом один із найпопулярніших десертів, який точно стане улюбленим у вашій родині – сирник з маком від Лілії Цвіт.

Цей рецепт сирника з маком просто неймовірний! Апетитний, великий, ситний, з неймовірним поєднанням сирної маси, маку та фруктів. Готові? Починаємо!

Сирник з маком: рецепт від Лілії Цвіт

Ідеальний варіант смачної випічки для родинних святкувань або як смачне доповнення до чаювання.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 500 г
  • розпушувач – 18 г (1 пакетик)
  • маргарин чи вершкове масло – 250 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 200 г
  • сметана – 100 г
  • какао – 40 г

Для сирної маси:

  • сир (бажано домашній) – 1,5 кг
  • жовтки – 6 шт.
  • цукор – 200 г
  • масло вершкове – 100 г
  • ванільний пудинг – 2 пакетики (по 40 г кожен)
  • куркума – 0,5 ч. л. (не обов’язково, для кольору)

Для макової начинки:

  • білки – 6 шт.
  • цукор – 200 г
  • крохмаль кукурудзяний – 40 г
  • мак – 50 г
  • кокосова стружка біла – 50 г

Додатково:

  • персики консервовані – 800 г (чи інші фрукти або ягоди до вашого смаку)

Як приготувати сирник з маком:

  1. Для тіста просіюємо борошно з розпушувачем і какао у глибоку миску. Натираємо на грубій терці холодний маргарин. Усе розтираємо у крихту.
  2. Тепер додаємо цукор, яйця, сметану і швидко замішуємо тісто. Місити довго не можна. Як тільки маса стала однорідною, розділяємо її на дві частини: 2/3 та 1/3. Загортаємо кожну в харчову плівку: більшу частину тіста кладемо в холодильник, меншу – в морозилку на 2 години.
  3. Для сирної маси у жовтки додаємо цукор і збиваємо до утворення піни. Додаємо м’яке масло і продовжуємо збивати до однорідності. Сир збиваємо у блендері чи пропускаємо через м’ясорубку. У сирну масу додаємо ванільний пудинг і куркуму. Все це добре перемішуємо.
  4. Для макової начинки збиваємо білки до м’яких піків. Поступово додаємо цукор, збиваючи до стійких піків. Тепер вводимо крохмаль, мак та кокосову стружку, акуратно перемішуємо до однорідної маси.
  5. Дістаємо більшу частину тіста з холодильника та розкочуємо його в пласт, який викладаємо у форму (25х35 см), застелену пергаментом. Формуємо бортики.
  6. На дно форми викладаємо сирну масу, чергуючи її з маковою начинкою. Можна робити це хаотично, аби десерт вийшов ще цікавішим на вигляд.
  7. Нарізаємо консервовані персики кубиками та викладаємо їх зверху на сирник.
  8. Меншу частину тіста натираємо поверх сирника, утворюючи “крихти”.
  9. Випікаємо сирник з маком у духовці за 180 градусів 1 годину. Після випікання залишаємо смаколик охолонути не менше, ніж на 1 годину.

Зверху готовий сирник можна полити розтопленим шоколадом і оздобити кокосовою стружкою. Смачного!

Джерело: Лілія Цвіт

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 13:56:38