Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Розстріл військових на Покровському напрямку: VoxCheck проаналізували відео

Спеціалісти VoxCheck на прохання Фактів ICTV проаналізували відео з розстрілом полонених на Покровському напрямку, що шириться у Тelegram-каналах.

Розстріл полонених: VoxCheck проаналізували відео

Вперше відео з розстрілом військовополонених ЗСУ опублікували у Тelegram-каналі Matt SF о 18:08.

За даними експертів, канал ведеться українським військовим, але його ім’я та підрозділ встановити не вдалося.

– На фотографіях блюрить обличчя, у відео — змінює голос. Зазвичай постить контент про бойові дії, але відео зі стратою полонених — вперше, – повідомили фахівці VoxCheck.

У своїй публікації український військовий стверджує, що відео записане з українського дрона дружнього підрозділу 30 вересня на Покровському напрямку (в районі селищ Миколаївка і Сухий Яр).

Волонтер OSINT-проєкту GeoConfirmed (нік у твіттері — Dominik) вказує, що можливе місце страти — на схід від села Миколаївка. Це Покровський район Донецької області.

– Ми перевірили вказані ним координати — посадка в цій локації справді виглядає схожою на ту, що зображена у відео.

– На момент 30 вересня — 1 жовтня 2024 року за картою DeepState локація розстрілу не окупована та знаходиться поблизу сірої зони.

За картою інших осінтерів з КіберБорошно на момент 30 вересня 2024 року відповідна територія знаходилась поблизу “сірої зони”, а вже 1 жовтня — у сірій зоні, – додали експерти.

Розстріл полонених на Покровському напрямку: що відомо

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, у вівторок, 1 жовтня, у Telegram-каналах з’явилась інформація, що окупанти, ймовірно, розстріляли 16 українських військовослужбовців.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 22:42:14