Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Наступи РФ під Вугледаром і Покровськом: в ISW назвали мету окупантів

Фото: Getty Images

Наступи армії РФ під Вугледаром і Покровськом взаємопідсилюються і, ймовірно, мають на меті розтягнути українські сили на ширшому фронті в Донецькій області,вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Мета наступів армії РФ під Вугледаром і Покровськом

За їхнім даними, війська РФ досягли околиць Вугледара, проте потенційне захоплення міста навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій окупантів у західній частині Донецької області.

Вони зауважують, що Вугледар не є якимось особливо важливим логістичним вузлом, а його “потенційне захоплення також не обов’язково надасть російським військам вигідну позицію, з якої вони зможуть розпочати подальші наступальні операції в інших місцях на заході Донецької області”.

– Вугледар знаходиться за 23 км на південь від траси Н-15, яка веде з Донецька до кордону Донецької та Запорізької областей, але територія між Вугледаром і трасою в основному складається з відкритих полів, що вимагатиме від російських військ проведення успішних механізованих штурмів через місцевість, яка незабаром може стати занадто багнистою, щоб досягти швидких тактичних успіхів, – кажуть в ISW.

Фото: ISW

Крім того, Вугледар розташований приблизно в 30 км від Покровська, який наразі є пріоритетним для російських військ, і їм доведеться маневрувати на цій 30-кілометровій відкритій місцевості, “щоб ефективно підтримувати наступальні зусилля на південний схід від Покровська”.

– За попередньою оцінкою ISW, російські наступальні зусилля під Вугледаром і Покровськом є взаємодоповнюючими і мають на меті розтягнути українські сили вздовж ширшого фронту в Донецькій області, але гіпотетичне захоплення росіянами Вугледара не обов’язково буде достатньо важливим в оперативному плані, щоб розтягнути українські сили ще далі в цьому районі, – підсумували аналітики.

За даними Генштабу ЗСУ, за останню добу на Покровському напрямку Сили оборони відбили  25 штурмів окупантів у районах Воздвиженки, Новоторецького, Красного Яру, Новогродівки, Миколаївки, Маринівки та Зеленого Поля.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

А на Времівському ворог здійснив вісім штурмів поблизу Вугледару, Катеринівки, Водяного та Павлівки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-25 11:55:23