Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Допомагав РФ наступати на Покровськ: СБУ затримала російського агента

Фото: СБУ

У Донецькій області співробітники СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за Силами оборони Українми на Покровському напрямку, де наразі тривають жорстокі бої.

Що відомо про російського агента в Покровську

Ним виявився працівник однієї з шахт Донецької області, якого у липні 2024 року дистанційно завербувала російська спецслужба.

За завданням кураторів зрадник розвідував розташування штабів та укріпрайонів ЗСУ, які залучені до захисту Покровська.

Ворога найбільше цікавили позиції важкої артилерії, що тримають під вогневим контролем штурмові загони окупантів, а також пункти базування підрозділів СБУ, які проводять у цьому районі контрдиверсійні заходи та виконують інші завдання.

Під час таких розвідувальних вилазок агент поводився як звичайний житель міста, що їздив на роботу на місцеву шахту. Проте він встигав приховано фіксувати розташування українських військ та позначав координати на картах.

Для спілкування з кураторами фігурант спочатку використовував анонімний акаунт у популярному месенджері, а потім перейшов у заборонені російські соцмережі.

Викрили і затримали зрадника ще на початковому етапі, що дозволило запобігти зливанню росіянам актуальної інформації про оборону Покровська.

Вдома у затриманого вилучили мобільний телефон та сім-карти, які він періодично міняв для конспірації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Слідчі СБУ оголосили йому підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-25 10:57:08