Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Підозрюваний у наданні хабаря нардеп Одарченко міг втекти за кордон – САП

Народний депутата України IX скликання, обвинувачений у наданні хабаря голові Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури мав з’явитися до Вищого антикорупційного суду 18 вересня. Проте не прийшов та не повідомив причини своєї відсутності.

Про це повідомляють у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

Суд над Одарченком

Адвокати нардепа також не змогли повідомити суду, де знаходиться їхній підзахисний та наголошують, що не мають із ним зв’язку. САП ініціювала стягнення застави та оголошення в розшук нардепа. Суд ухвалив рішення про застосування приводу до нардепа Одарченка на наступне судове засідання, яке призначено на 19 вересня.

Прокурор САП під час засідання у справі нардепа Андрія Одарченка заявила, що депутат полишив територію України, ймовірно через Закарпатську область. Саме туди Одарченко виїхав у перші дні повномасштабного вторгнення Росії, повідомляє Центр протидії корупції.

На Закарпатті нардеп від Слуги народу налагодив тісні стосунки з тодішнім керівником Закарпатської ОДА Віктором Микитою, якого нині призначили заступником голови Офісу президента Єрмака.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Саме тому прокурор внесла клопотання до суду про стягнення застави та оголошення депутата Андрія Одарченка в міжнародний розшук. Захист назвав ці клопотання передчасними і вважає, що причини неявки можуть бути поважними.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-19 01:00:53