Національний день кавового морозива в США: усе про свято та рецепт
Сьогодні, 6 вересня, в Сполучених Штатах відзначають Національний день кавового морозива. Це щорічне свято вже давно стало традицією для поціновувачів як кави, так і морозива.
Історія кавового морозива сягає багатьох століть та має італійське коріння. До кінця 1800-х років кавове морозиво стало популярним у США, коли кафе і крамниці почали пропонувати цей цікавий смак своїм відвідувачам. Кава завжди мала особливе місце серед смаків морозива через свою легку гіркуватість, яка файно поєднується зі солодкими вершками, створюючи неповторний десерт.
Ще у 1770 році італійський підприємець Джованні Базіоло привіз у Нью-Йорк напівзаморожені кавово-молочні десерти, які були популярні в його рідному місті. У 1869 році кавове морозиво вперше з’явилося у відомому десерті парфе, а до 1919 року його рецепт вже був у багатьох кулінарних книгах.
Як приготувати смачне кавове морозиво в домашніх умовах за простим рецептом – читайте в матеріалі.
Домашній рецепт кавового морозива
Готується цей десерт дуже просто. Головне – дотримуватися рецепта.
Інгредієнти:
- вершки – 2 склянки
- молоко 3,2% – 1 склянка
- цукор – 3/4 склянки
- розчинна кава або еспресо – 2 ст. л.
- яєчні жовтки – 4 шт.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
Крок 1. Наливаємо вершки та молоко в каструлю, всипаємо каву. Ставимо її на середній вогонь і доводимо суміш майже до кипіння, але не кип’ятимо. Знімаємо з вогню та даємо настоятися 5 хвилин.
Крок 2. В окремій мисці збиваємо жовтки з цукром протягом 5 хвилин.
Крок 3. Поступово додаємо гарячу вершкову суміш. Обережно вливаємо кавову суміш до жовтків, постійно помішуючи, щоб уникнути згортання жовтків.
Крок 4. Переливаємо суміш знову у каструлю і ставимо на водяну баню чи на повільний вогонь. Всипаємо ванільний цукор, постійно помішуємо, допоки суміш трохи загусне. Це займе близько 7 хвилин. Потім знімаємо з вогню.
Крок 5. Перелийте отриманий крем у судочок і ставимо в морозилку. Через кожні 40 хвилин перемішуємо кавове морозиво, щоб не утворилися кристали. Повторюємо цей процес кілька разів протягом 3-4 годин, поки морозиво не стане м’яким і повітряним.
Коли морозиво буде готове, подаємо його з тертим шоколадом, карамеллю чи подрібненими горіхами до вашого смаку.
Це кавове морозиво стане чудовим доповненням до будь-якого десерту або як самостійний прохолодний смаколик!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: Ділова Мова
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 16:32:35