Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як зробити наливку з абрикос: рецепт

Українські господині та господарі здавна славляться своїм вмінням робити смачні домашні напої, і наливка з абрикосів – один з них.

Абрикосова наливка – це справжній скарб, який влітку можна легко і просто приготувати зі свіжих, соковитих фруктів.

Отже, якщо ви хочете дізнатися рецепт абрикосової наливки та усі секрети щодо приготування – залишайтеся з нами.

Зараз дивляться

Як зробити наливку з абрикосів

Для приготування цього напою підійдуть виключно стиглі та соковиті плоди.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг 200 г
  • горілка – 1 л
  • цукор – 500 г
  • лимон – 1 шт.
  • вода – 250 мл

Наливка з абрикосів – рецепт покроково:

  1. Абрикоси миємо холодною водою та видаляємо кісточки. Якщо у вас великі плоди – їх можна нарізати.
  2. Викладаємо їх у чисту трилітрову банку і заливаємо горілкою.
  3. Лимон миємо, акуратно зрізаємо цедру та додаємо до абрикосів. Також вливаємо 3 ст. л. соку лимона. Це надасть нашому майбутньому напою неймовірного смаку та аромату.
  4. Накриваємо напій кришкою і поміщаємо у темне місце на 3 тижні. Щодня у будь-який час банку струшуємо 1-2 рази. Це варто робити для того, щоб процес настоювання проходив рівномірно.
  5. Отриману настоянку проціджуємо через сито з застеленою в декілька шарів марлею та злегка марлю відтискаємо. Поки що поміщаємо настій у холодильник.
  6. А тим часом варимо сироп з води (250 мл) та цукру (500 г). Час приготування після закипання на середньому вогні – 15 хвилин. Сироп охолоджуємо.
  7. У скляну суху пляшку виливаємо сироп та додаємо наливку з абрикосів. Усе гарненько струшуємо.

Поміщаємо напій у холодильник на 7 днів. Потім зберігаємо у  прохолодному темному місці. Наливка з абрикосів буде готова через місяць.

Абрикосова наливка на горілці – це не лише чудовий напій для святкових застіль, а й універсальний інгредієнт для кулінарії. Її можна використовувати для:

  • Додайте кілька ложок наливки до крему для торта чи морозива. Це надасть неповторний аромат і смак.
  • Абрикосова наливка може стати одним з інгредієнтів для маринування м’яса, особливо свинини. Напій надасть м’ясу ніжності та легкої фруктової нотки.
  • Зробіть соус для млинців чи панкейків, додавши трішки наливки до фруктового пюре чи джему.
  • Використовуйте абрикосову наливку як інгредієнт для створення оригінальних коктейлів. Спробуйте змішати її з шампанським або содовою для освіжаючого напою.

Як зробити наливку з абрикосів, ми вже знаємо. Але це ще не все, клікайте на картинку нижче, щоб знайти найкращий рецепт приготування лімончело.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 11:47:05