Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Яке сьогодні свято – 7 липня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

У неділю, 7 липня, відзначається День Військово-морських сил ЗСУ, День працівників морського та річкового флоту, День працівника природно-заповідної справи та Міжнародний день миру та любові.

Віряни сьогодні вшановують святих Тома та Акакія.

Яке сьогодні свято – 7 липня 2024 року

7 липня (20 липня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті святих Томи та Акакія.

Зараз дивляться

Тома був родом з Малеї і жив у IX ст. Замолоду був багатим і хоробрим вояком, брав участь у багатьох битвах. За Божою ласкою він полюбив Христа і одягнувся в чернечу рясу. Віддалившись від усіх мирських справ, він відвідував пустельних самітників.

Згодом Тома оселився на Малевській горі в Лаконії, де боровся проти численних спокус і підкорив своє тіло духові. Помер в глибокій старості, на його гробі діялися численні дива.

Святий Акакій жив в VI столітті і був послушником в монастирі. Він був покірним та терплячим, завжди слухав свого наставника. В останнього був дуже тяжкий характер, тому він змушував Акакія багато працювати, морив його голодом і нещадно бив. Преподобний Акакій стійко переносив ці приниження і дякував Господу за все. Невдовзі святий помер, а його наставник навернувся і став лагідним.

Який сьогодні, 7 липня 2024 року, день в Україні

В Україні сьогодні відзначається відразу три професійні свята. Так, щороку у першу неділю липня святкують День Військово-морських сил ЗСУ та День працівників морського та річкового флоту. Події започаткували у 2015 році згідно з указами президента.

Також щороку 7 липня професійне свято відзначають працівники природно-заповідної справи в Україні. Свято започаткували у 2009 році, ініціатива належала Міністерству охорони навколишнього природного середовища України.

Хто святкує день ангела 7 липня 2024 року

Іменини сьогодні відзначають Герман, Лук’ян, Остап, Павло, Сергій, Євдокія та Єфросинія.

Що не можна робити 7 липня 2024 року

Цього дня не можна сваритися, обманювати, сумувати, займатися рукоділлям. Не варто давати гроші в борг – повернуться з великими труднощам.

День здавна вважається невдалим для роботи по дому – у людини, яка нехтуватиме цим, болітиме спина. Дівчатам цього дня заборонено прати – це до злиднів. Також сьогодні не можна купатися у водоймах, оскільки підвищується ризик утоплення.

Що можна робити сьогодні

У святого Фоми просять допомоги в лікуванні різних хвороб. За бажанням можна піти в храм, щоб помолитися.

Символом цього дня вважається дуб. Наші предки вірили, якщо посидіти під дубом або обійняти дерево 7 липня, то можна набратися сил на увесь рік.

Народні прикмети на 7 липня 2024 року

  • Почався дощ – негода затягнеться надовго.
  • Чим більше вранці роси на траві і листі, тим спекотніше буде вдень.
  • Метелики і бабки літають в полі – до спекотної і ясної погоди.
  • Кішка не виходить на вулицю – скоро піде дощ.
  • Корови і кози неохоче йдуть на випас – до погіршення погоди.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-07 05:37:07