Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

11-місячного хлопчика, який впав у вигрібну яму на подвір’ї, одеські медики дивом врятували

1 липня у Біляївську багатопрофільну міську лікарню на швидкій у вкрай важкому стані доставили 11-ти місячну дитину, яку витягнули з вигрібної ями.

Маленькому пацієнту надали першу медичну допомогу з оперативним підключенням апарату ШВЛ.

Діагноз – утоплення у фекаліях

Зважаючи на важкість стану, хлопчика оперативно перевели до відділення анестезіології та інтенсивної терапії Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

Діагноз не залишав надії – стан після утоплення з порушенням свідомості, неефективним диханням та ціанозом.

Три дні дитина перебувала на апараті штучної вентиляції легень. На момент госпіталізації стан дитини був дуже важким – на межі життя і смерті. Але за час лікування хлопчику стало краще.

Мати не помітила, що синок зник

Тепер уже можна проаналізувати послідовність драматичних подій, що сталися в селі Біляївка і ледь не призвели до трагічного фіналу.

Доки мати поралася у дворі, маленька дитина гралася поряд, жінка не одразу й помітила, що сина не видно. Хлопчик впала у вигрібну яму, і скільки часу він там перебував, так і не змогли точно встановити.

Знайшовши сина, перелякана жінка одразу викликала бригаду швидкої медичної допомоги.

До порятунку підключилися всі служби

Департамент охорони здоров’я Одеської ОДА разом з керівниками та працівниками двох медичних закладів області у злагодженій командній роботі здійснили евакуацію, транспортування та госпіталізацію дитини.

Зусилля лікарів дали результат – на сьогоднішній день хлопчик активний, перебуває у палаті разом зі своєю матір’ю, під постійним контролем медиків.

Продовжується  симптоматичне  лікування, та, на щастя, можна вже з упевненістю сказати, що нині життю дитини нічого не загрожує.

Джерело: Департамент охорони здоров’я Одеської ОД(В)А

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 13:58:07