Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Дніпрі врятували дівчинку з важким онкологічним захворюванням: застосували нову методику

Щоб подолати рецидив важкої хвороби, який виник у 11-річної пацієнтки, лікарі Центру родинного здоров’я прийняли рішення провести високодозовану хіміотерапію з наступним оперативним втручанням та подальшою трансплантацією кісткового мозку.

Хіміотерапія, операція, трансплантація

Лікуванням дівчинки Юлі займались одразу декілька команд спеціалістів: онкологи, гематологи, дитячі хірурги та лікарі-рентгенологи.

– Юля – вже четверта дитина, яку ми змогли врятувати завдяки трансплантації внутрішніх органів, – розповідає медичний директор з педіатрії та онкогематології Наталія Артьомова.

Ще рік тому дівчинка вела здорове, активне життя.

Як згадує мама, Юля ніколи не хворіла, завжди була енергійною, активною дитиною. І коли їй вперше стало погано, батьки подумали що це – просте отруєння.

Але під час огляду і обстеження лікарі встановили справжню причину різкого погіршення здоров’я дитини – онкологічне захворювання.

Тривалий час Юля знаходилась на лікуванні і начебто вдалося стабілізувати її стан. Аж тут стався рецидив.

Допомогла і співачка Наталя Могилевська

Під час підготовки до операції Юля повинна була довгий час провести в абсолютній ізоляції. Для емоційної, відкритої та комунікабельної дитини – це був справжній виклик.

Аби якось підтримати маленьку пацієнтку генеральний директор Центру  Олексій Власов зв’язався зі співачкою Наталею Могилевська, яка залюбки погодилась допомогти дівчинці та записала для неї відео-привітання.

Це дуже вразило Юлю, додало їй сил та мотивації боротися далі. Аби якось віддячити улюбленій співачці за турботу маленька пацієнтка у відповідь записала для Наталі своє відео, в якому прочитала улюблений вірш про цінність життя.

Святкують початок нового життя

Завдяки постійній медичній та психологічній підтримці лікарів Регіонального медичного центру родинного здоров’я та української зірки – Юля перемогла рак та може повернутись до звичайного життя.

З нагоди перемоги над страшною хворобою персонал Центру підготував справжнє свято з повітряними кульками, аніматорами та смачним тортом.

Це – традиція.

З цього свята починається нове, сповнене планів і надій життя для тих, хто поборов рак.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Регіональний медичний центр родинного здоров’я (Дніпро)

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-22 11:25:36