Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ми очікуємо на постачання, яке змінить ситуацію на полі бою в інтересах України – Зеленський

Фото: Офіс президента

Україна очікує на обіцяне постачання, яке здатне змінювати ситуацію на полі бою. Важливо, щоб вдалося реалізувати кожну домовленість – все, що дасть практичні результати та підтримає моральну силу всіх, хто на передовій.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками 794 доби повномасштабної війни Росії.

Постачання зброї Україні

– Жодного дня не втрачаємо для України: щойно говорив із лідером демократів у Палаті представників Конгресу США Гакімом Джеффрісом. Подякував за підтримку держави й особисте лідерство у просуванні нового пакета допомоги Україні. Ми на всіх рівнях взаємодіємо з партнерами, щоб досягти того рівня оперативності в допомозі, який потрібен, щоб не лише зберігати наші позиції, а зривати російські плани війни, – заявив президент.

У розмові глава держави наголосив, що якнайшвидше необхідні системи Patriot.

Зараз дивляться

Водночас команди України та США працюють над двосторонньою безпековою угодою. Мета полягає в тому, зробити цю угоду найсильнішою з усіх.

– Обговорюються конкретні основи безпеки та взаємодії. Працюємо над тим, щоб зафіксувати конкретні рівні підтримки на цей рік, наступні 10 років. Це збройна підтримка, фінансова, політична, спільне виробництво зброї. Угода повинна бути дійсно взірцевою, яка відповідатиме силі американського лідерства, – вважає Володимир Зеленський.

Переговори про вступ в ЄС

Наступного тижня відбудеться багато міжнародної комунікації – публічної та непублічної. Цей рік має принести багато Україні у політичному сенсі, переконаний президент.

– Це результат з Євросоюзом. Україна виконала всі необхідні умови для реального початку перемовин щодо вступу. Тепер свої зобов’язання має виконати сторона Євросоюзу, – наголосив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-28 18:28:10