Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

в армії США пояснили небезпеку

Використання РФ північнокорейських балістичних ракет в атаках по Україні дає КНДР рідкісний шанс для випробування зброї в реальних умовах.

Про це заявив командувач Тихоокеанської армії США, генерал Чарльз Флінн під час візиту на американську військову базу Кемп-Хамфріс в Південної Кореї.

Як КНДР використовує війну РФ проти України

– Не пригадаю, щоб північнокорейські військові мали бойову лабораторію, подібну до тієї, яку росіяни надали їм в Україні, – сказав він.

Зараз дивляться

Флінн зауважив, що його та інших військових найбільше непокоїть те, що Північна Корея зможе дізнатися про свою зброю те, “до чого вона не мала б доступу за відсутності конфлікту”.

США, Південна Корея та інші країни звинуватили КНДР у відправленні до Росії новітніх балістичних ракет, здатних нести ядерну зброю, радіусом дії від 380 км до 800 км.

У березні у Харківській обласні прокуратурі заявили, що російські війська випустили по Україні близько 50 ракет північнокорейського виробництва, зокрема схожими на Hwasong 11 (KN-23/24), які подібні до російських ракет Іскандер-М.

Ці ракети мають низьку якість, але Флінн побоюється, що завдяки отриманій в Україні інформації Північна Корея зможе вдосконалити свою зброю.

За даними Міноборони Південної Кореї, КНДР з минулого року відправила в Росію близько 7 тис. контейнерів із боєприпасами та іншим військовим обладнанням.

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-07 12:55:42