Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Коли Україна отримає західні винищувачі F-16: Зеленський озвучив терміни

Фото: Офіс президента

Україні для того, щоб протидіяти КАБам потрібен комбінований захист – і літаки F-16, і ППО.

Про це йдеться в інтерв’ю президента України Володимир Зеленський військовому, ведучому та журналісту програми Вікна-новини Оресту Дрималовському, а також Людмилі Добровольській, журналістці телеканалу Ми – Україна.

– Я думаю, що ми можемо розраховувати на комбінований захист. На сьогодні проти КАБів є тільки один працюючий формат – це протиповітряні системи ППО. Вони (окупанти, – Ред.) йдуть далі, вони роблять КАБи, які працюють на більшу дистанцію вже, – говорить голова держави.

Тож Україні, аби діставати їх на більшій відстані потрібні далекобійні системи протиповітряної оборони.

Зараз дивляться

Зокрема, Зеленський наголосив, що розробляється й інша зброя проти КАБів. Яка саме – він не став уточнювати.

Коли Україна отримає західні винищувачі F-16

Вже до кінця цього року Україна зможе отримати винищувачі F-16 від західних партнерів. Їх кількість складе 10% від загальної кількості. І це у свою чергу посилить боротьбу проти КАБів.

– Чому я сказав комбінований захист? І літаки, і ППО. Тому що літаків у нас не вистачить, – говорить голова держави.

Він наголосив, що є точна інформація, якою кількістю КАБів ворог б’є по українським позиціям, скільки одиниць вони використовують і Україні потрібна відповідна кількість винищувачів.

– Що таке 10% ( F-16, – Ред.) від того об’єму? Від складу нашого сучасного повітряного флоту, якого достатньо самостійно перемогти ту кількість російських літаків, які працюють по Україні. Я говорю, якщо боротися у небі, то боротися і перемагати, а не просто “у нас є F-16”. Нам потрібна відповідна кількість. І ми розуміємо, що 10% від цього цього року буде. Тому я й сказав комбінований, не вистачить літаків зараз – і літаки, і ППО. Так можна, – додав президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-06 20:02:10