Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Катастрофа судна у Червоному морі, яке атакували хусити: що відомо

У Червоному морі затонуло вантажне судно Rubymar, яке хусити атакували у лютому. Через витік нафтопродуктів там можлива екологічна катастрофа.

Про це пише Reuters із посиланням на уряд Ємену.

Зазначається, що корабель пішов під воду напередодні ввечері, внаслідок чого у південній частині Червоного моря можлива екологічна катастрофа.

Зараз дивляться

Що відомо про катастрофу судна Rubymar

У Центральному командуванні американських військ повідомляли, що на борту Rubymar перед атакою перевозили понад 41 тис. тонн добрив.

Крім того, американські військові стверджували, що внаслідок нападу хуситів корабель зазнав значних пошкоджень, через що в морі утворилася нафтова пляма на 18 миль (близько 29 км).

Якщо затоплення судна підтвердять, воно стане першим з листопада, коли хусити почали атакувати комерційні кораблі.

Нагадаємо, що з жовтня 2023 року хусити нападають на торгові судна у Червоному морі, Аденській затоці, Аравійському морі та Оманській затоці. Такі атаки ставлять під загрозу життя цивільних осіб на кораблях і є порушенням свободи і права на транзитний прохід у протоках.

12 січня війська США та Великої Британії за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади та Нідерландів, щоб усунути загрозу для судноплавства, успішно уразили низку цілей, які в Ємені використовували повстанці-хусити.

Ємен, Корабель

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-02 22:48:41